6 orsaker att Choklad bör vara en del av din vardag!

 1. Choklad är fullpackad med Antioxidanter.
  Många är dåliga på att få i sig tillräckligt med grönt och då är ju choklad toppen att ha med sig i väskan och ta ett par bitar då och då under dagen. Vi kan alltså äta choklad för att få i oss antioxidanter. Yheeeiii….   Kakao är rikare på antioxidanter än den mesta maten. Så håll i hatten och ät Gott & Nyttigt!
 2. Choklad kan dämpa inflammationsprosesser i kroppen.
  Kakao är rikt på katekin, epikatchin och procyanidiner som kan motverka inflammation. Det kan förebygga t.ex. hjärt & kärlsjukdomar och cancer. Det skyddar cellerna från fria radikaler och motverkar därmed åldrandet. Tjohoo …. det här är goda nyheter!
 3. Choklad kan förebygga hjärt – och kärlsjukdomar.
  Kakao är rikt på flavonoider som vi behöver ganska mycket av. De hjälper till att skydda oss mot problem i hjärta och kärl. De kan förebygga igenklaggning av kärlen, högt blodtryck och det kan minska det dåliga kolesterolet.
 4. Choklad kan påverka ditt humör
  Visst har du någon gång blivit sugen på choklad när humöret inte varit på topp! …..och gott är det ju, eller hur… men effekten sitter inte i smaken utan bl.a. i dessa finurliga substanser som finns i choklad, nämligen polyfenoler och metylxantiner, dessa kemiska beståndsdelar påverkar neurotransmittorsystem i hjärnan som har positiv påverkan på vårt humör. Kakao innehåller även andra ämnen som påverkar vårt humör positivt. Så…njut med glädje, av din choklad.
 5. Choklad är fullt av näring.
  Jag brukar ju kalla choklad för mat, och här är en av orsakerna. Choklad är packat med bra saker för vår kropp, ämnen som vi behöver för att må bra. Så öppna ögonen och se choklad med nya ögon. Magnesium är ett av de fina ämnena, det behöver vi bl.a. för nervfunktionen, för att musklerna skall fungera och för att reglera blodtrycket. Choklad är också rikt på järn, kalcium och krom, alla dessa ämnen påverkar vårt immunförsvar och är viktiga för att vi skall fungera bra.
 6. Choklad kan förebygga PMS besvär.
  Alla känner vi väl någon som ha gigantiska problem före mens, eller hur. Humörsvängningar, smärtor, kramper, depression, ja, det är bara några av de problem som en del har en gång i månaden. Choklad innehåller flera bra ämnen som i olika varianter kan minska besvären. ….och det skadar ju inte att det är riktigt gott.

Så njut av Choklad varje dag! Kom ihåg att skilja på choklad och på godischoklad. Det är den riktiga, högkvalitativa chokladen som jag pratar om, där de positiva ämnena fortfarande finns kvar.

Väl mött i chokladvärlen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *