Alla Hjärtans Dag Tisdag den 14 Februari!

Valentine Day

Snart är det den där speciella dagen som kommer en gång per år, den 14 Februari. I år är det en Tisdag.
Förebilden kommer från USA, ända sedan 1900-talet och det har firats mer och mer varje år. I England och Frankrike ansågs det att fåglarna parade ihop sig denna dag, därför parades flickor och pojkar ihop på våren på medeltiden, på låtsas, och blev det kommande året ett låtraspar. Detta skedde även i Sverige, men traditionen var lagd till pingsten. Denna dag har därför blivit en dag i romantikens tecken. På 1400-talet börjades det skriva romantiska kort och kärleksförklaringar, gärna på dikt, till sin käresta. I England kom kometsen vad gäller Valentin korten, igång först på 1700-talet.

Det har under modern tid uppstått en romantisk legend vid namn Valentine. Valentine var fängslad och blev förälskad i fångvaktarens dotter. Innan han dog skrev han ett avskedsbrev som han undertecknade, “Din Valentine”.
Sant eller falskt? Det vet man inte riktigt! Vad tror du?

Firandet kom igång ganska sent i Sverige, först på 1960-talet, trots att det har tradition ända tillbaka till Medeltiden.

Många skolor i Sverige har som tradition att eleverna ger rosor till varandra denna dag. Olika färger p rosen kan betyda olika saker. Röd ros – Kärlek. Vit ros – Vänner. Gul ros – ?.
Det vanligaste att ge till sin käresta i dag är blommor och choklad. En fin överraskningsmiddag står också högt på listan.

Jag älskar att fira allt som firas kan. Jag gillar att ta vara på livet och göra det så kärleksfullt, mysigt, roligt och spännande som möjligt.

Vad kommer Du att ge till din käresta eller bästa vän?
Kommentera gärna och berätta!

Ett tips till dig!
Bjud på Chocolate Love Cake som överraskning. Så ljuvligt god kaka för alla chokladälskare.
Jag bjuder på receptet från min Bok:
3 ägg
250g smör
2 1/2 dl socker
3 3/4 dl mjöl
1 dl Pacari rått kakaopulver
1 krm salt
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
2 msk kaffe
200g Blanxart mörk choklad origen Ghana

Topping
140g Blanxart mörk choklad origen Ghana
60g kokosolja av fin kvalitet

ca 1/2 dl kokosflingor att smörja formen med

  1. Vispa ägg & socker pösigt.
  2. Blanda mjöl, kakao, salt, vanilj och bakpulver i en bunke.
  3. Hacka chokladen i mindre bitar,
  4. Smält smöret. Blanda kaffet i smöret.
  5. Häll mjölblandningen, chokladen och smöret över äggblandningen.
  6. Smörj en sockerkaksform och häll kokosflingorna över. Häll i smeten.
  7. Grädda i ugn i 175 grader i ca 40 min.
  8. Hacka chokladen till toppingen och smält tillsammans med kokosoljan i vattenbad.
  9. Ta ut kakan ur igen och låt svalna något.
  10. Ta ur den ur formen och lägg på ett fint fat.
  11. Ringla den smälta chokladen över kakan.
  12. Låt stå en stund innan servering.MUMS!
    Riktigt mumsigt!!Happy Valentine!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *