Blueberry Rush

Blueberry Rush

Så enkelt, så gott och så bra. Jag gillar verkligen att göra smoothies av olika slag. Förut var det vi kallade för smoothie en blandning av glass, yoghurt, mjölk och lite frukt och bär; den gick oftast att dricka, konsistens var ganska lös. Men det finns så många fler sätt att göra smoothies på, de kan vara tunna, mellantjocka och såpass tjocka att du måste äta dem med sked. EN del tycker inte att det borde kallas för smoothie då, men vad ska vi kalla det för? Det spelar ju egentligen ingen roll, eller hur…..?! Grejen är ju att det är så fantastiskt gott och också nyttigt.

Blåbärssmoothie

Just den här är så där mumsigt tjock i konsistensen så att det blir lite som yoghurtkänsla och behöver därför ätas med sked.
Jag mätte aldrig hur mycket jag hade i när jag gjorde den här i går, men du får ett ungefärligt recept så kan du prova själv. Det är så enkelt att du kan göra den precis som du vill ha den själv.

Konsistens:
Vill du ha den tunn eller tjock? Ha i mer vätska om den ska bli tunn och ha i mindre vätska för att den ska bli yoghurttjock. Om du vill ha den som yoghurt i konsistensen är det lite svårare att mixa den, du får ha en stav till mixern och putta ner smoothien då och då under mixningen, eller stänga av mixern och putta ner den med en sked emellanåt, för att få den så där jämn och fin.

Sötma:
Hur söt vill du ha den?
Jag gillar att variera beroende på humör och vad jag är sugen på just då. Ofta gör jag smoothies som inte är så söta, de är mer matiga. Vill du ha den sötare så tillsätter du mer frukt och bär; banan ger en ordentlig sötma. Du kan också tillsätta juice som vätska om du vill ha den sötare. Vill du ha den mindre söt stå kan du välja mindre banan, välj avocado istället och välj cocosvatten eller vanligt vatten som vätska.

Blueberry Rush har en youghurttjock konsistens och är inte så söt.

Här får du ett ungefärligt recept.

Blueberry Rush

ca 1 1/2 näve cashewnötter
1 liten burk med krämig kokosgrädde, både grädden och cococvattnet i den.
2 nävar frysta blåbär
1/2 banan

Havregryn
Blåbär
Gojibär
Mörk choklad

Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa till ett pulver.
Tillsätt kokosgrädde, kokosvatten, blåbär och banan och mixa till en jämn tjock smoothie. Du behöver använda en speciell mixerstav för att putta ner ingredienserna medans de mixas eller stanna mixern och putta ner dem med en sked, flera gånger under mixningen för att få den jämn och len.
Ta fram fina glas och häll upp ett par skedar smoothie i botten av glaset, häll i ett par nypor havregryn över smoothien i glaset, fyll på med resten av smoothien.
Dekorera med färska eller frysta blåbär och gojibär.
Ringla smält mörk choklad ovanpå och sprinkla till sist över lite hackad choklad på toppen.

MUMS!

Det jag gjorde räckte till 2 stora glas!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *