Det är ju hur gott som helst med en krämig, len och mjuk bredbar choklad.
Eller hur …
Det är också riktigt enkelt att göra en helt egen bredbar choklad. Precis som du vill ha den själv. Vegan? Glutenfri? Sockerfri? Ja, du väljer hur just du vill ha den. Bra va …
Hur enkelt som helst.
Välj choklad.
Välj mjölk, mylk, grädde.
Välj hur söt du vill ha den.
Välj tillägg.
Så hur börjar jag? Jo, välj först vilken choklad du vill använda som bas.
Förslag: 1. Zebeda Chocolate 60% Endast sötad med kokossocker, vilket är mycket nyttigare än vanligt socker, dessutom har det ett lägre GI som gör att blodsockret inte höjs lika fort. Kokosmjölk istället för komjölk.
2. Néogourmets choklad Endast sötad med dadlar. Välj vilken styrka du vill ha på chokladen.
3. Blanxart Ghana 60% Mild, len och riktigt krämig. Sötad med råsocker.
4. Original Beans Beni Wild 66% Har en naturlig smakton av honung, aprikos och jasmin.
Välj nu vilken mjölk/mylk/grädde du vill ha:
Egengjord mylk/grädde eller köpt i butik.
Havremjölk
Mandelmjöl
Kokosgrädde
Mandelgrädde
Sojagrädde
Havregrädde
Gör så här:
Finhacka den choklad som du har valt. Lägg den i en tjock glasburk.
Koka upp mylk/grädde i en kastrull och häll i den i glasburken över chokladen.
Låt stå en halv minut och rör sedan om så att chokladen smälter helt.
Välj sedan om du vill ha den sötare. När du kommit till detta steg så smakar du påden bredbara chokladen och känner efter vill jag ha den sötare eller är den bra som den är?
Sötningsförslag:
Kokossocker
Björksocker
Agavesirap
Lönnsirap
Välj om du vill ha något mer i den för att få en annan konsistens: Förslag:
Hackade rostade hasselnötter.
Hackade mandlar
Solroskärnor
Pumpakärnor
Hela bitar av choklad.
Smaka på chokladen och känn om den är lagom söt.
Tillsätt extra sötma om du vill.
_________________________
Om du vill ha nötter/mandlar/fröer i chokladen så rör du i det nu.
Ställ in i kylskåp
Tips:
Ju mer mylk du har i ju lösare blir den bredbara chokladen… och tvärtom så klart … ju mindre mylk du har i desto fastare blir den bredbara chokladen.
Testa dig fram och se vad du gillar bäst.
Du har fulla recept på hur du kan göra din bredbar choklad i flera av mina böcker. T.ex: