Brownie med chocolate chip cookie dough

Brownie med chocolate chip cookie dough

Två absoluta favoriter i en och samma kaka. Vill du lyxa till den ännu mer kan du ringla smält choklad på kakan när den är klar. Sockerfri om du väljer att använda dig av Zebeda Mörk Chokladkaka Congo.

Detta recept och många fler hittar du i boken: Happy Cookies Nyttigt & Gott

Brownie

2 msk linfrön

6 msk vatten

½  dl mandelsmör

½  dl rumstempererad kokosolja

½ dl agavesirap eller lönnsirap

4 msk kakao

1 tsk vaniljpulver

1 krm salt

1 dl mandelmjöl

½ dl havregryn

80 g Mörka chokladknappar  (Original Beans Cru Udzungwa 70% eller hackad chokladkaka Zebeda Congo 70%.)

Chocolate chip cookie dough 

2 ½ dl kokta kikärtor

1 dl mandelmjöl

65 ml kokosolja

3 ½ msk agavesirap

2 msk tahini (sesampasta)

1 tsk vaniljpulver

1 krm salt

50 g mörka chokladknappar (Original Beans Cru Udzungwa 70% eller hackad chokladkaka Zebeda Congo 70%.)

Gör så här:

  1. Börja med brownien. Mixa linfröna till ett pulver och lägg i en liten skål. Blanda i 6 msk vatten och låt stå 10 minuter
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Klä en ugnsform, cirka 16 x 14 cm, med bakplåtspapper.
  4. Vispa ihop mandelsmör, kokosolja och agavesirap med en elvisp i en skål. Tillsätt kakao, vaniljpulver, salt och mandelmjöl och vispa ihop. 
  5. Häll i linfröblandningen i smeten och vispa ihop
  6. Mixa havregrynen till ett mjöl och tillsätt det i skålen. Vispa till en jämn smet.
  7. Bred ut smeten jämnt i formen. Stick ner chokladknapparna i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  8. Lägg allt till kakdegen i en mixer och mixa till en jämn deg.
  9. Hacka varje chokladknapp i 4 delar. Blanda i chokladen i degen med en sked.
  10. Klicka ut degen ovanpå den färdiga brownien och bred ut den jämnt ovanpå. Ställ in i frysen i ca 1 timme.
  11. Skär kakan i kvadrater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *