Här är en vacker liten skapelse som balanserar sötma med en touch av syra. Perfekt att servera på bjudningar eller kalas. Dessutom är den vegansk, glutenfri och sockerfri!
Brownie
Ingredienser:
200 g smält choklad
100 g kokosolja
150 g kokosgrädde
400 g kokta kikärtor
150 g agavesirap
150 g crunchig mandelpasta
120 g mandelmjöl
30 g kakaopulver
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
100 g choklad Grovhackad (Zebeda 70%) (endast sötad med kokosnektar)
Flingsalt
Topping:
Havregrädde
Några droppar citron
Passionfruktpure
ev någon sötning (kokossocker)
ev färska bär
Instruktioner:
1.Sätt ugnen på 175°C
- Smält choklad och kokosolja i vattenbad.
- Häll kikärtor, kokosgrädde och agavesirap i en mixer och mixa till en slät smet.
- Tillsätt den smälta choklad och kokosblandningen och mixa igen.
- Häll över i en degblandare och tillsätt mandelpastan. Blanda ihop väl med en degkrok så att mandelbitarna förblir hela.
- Blanda mandelmjöl, kakaopulver, salt, bakpulver och vaniljpulver med en sked i en skål och tillsätt till degblandaren och blanda ihop till en jämn smet.
- Klicka eller spritsa upp smeten i lagom stora silikonformar.
- Fördela chokladknapparna i smeten i formarna och strö lite flingsalt på toppen.
- Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter.
- Ta ut från ugnen och låt svalna helt i formen.
Gör så här:
När brownien har svalnat helt, ta ut den ur formarna och ställ upp på ett fat.
Vispa havregrädden och några droppar citron fluffig med elvisp.
Tillsätt passionfruktpure och smaka ev av med kokossocker och vaniljpulver.
Spritsa fint på kakorna och toppa med färska bär eller kakaonibs.
Denna kakan är dekorerad med en hallonring.