Cashewchokladbollar
Smakar som en chokladkaka med cashews i chokladbollsform.
Dessa är en blandning av chokladkaka och chokladboll; Hur bra som helst ju.
Ingredienser:
1 dl havregryn
1/2 dl cashewnötter
knappt 1 msk kakaopulver
50 g Zebeda chokladkaka med kokosmjölk, 60%
16 g kokosolja
1 msk agavesirap
2 nypor flingsalt
Runt om:
ca 40 g Zebeda 70% chokladkaka (finhackad)
Gör så här:
1. Mixa havregryn och cashewnötter i en mixer och häll i en skål.
2. Tillsätt kakaopulver och blanda väl.
3. Finhacka 50g av Zebeda kokosmjölkchokladkaka och smält i vattenbad. Tillsätt i skålen tillsammans med rumstempererad kokosolja, agavesirap och flingsalt. Blanda väl.
4. Rulla lagom stora bollar och rulla dom direkt i finhackad choklad.
5. Förvaras i kylskåp.
Tips:
Smaka av smeten. Vill du ha bollarna sötare, tillsätt lite kokossocker.
Tips:
Är smeten för lös för att rulla bollar? Ställ in skålen i kylskåpet en kort stund innan du rullar bollar.