Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookies

En matigare och inte så söt variant av cookie. Perfekt som ett nyttigare eftermiddagssnacks.

Veganska, glutenfria och sockerfria

Ingredienser:

3 dl mandelmjöl

1 dl kokosmjöl

1/2 dl majsstärkelse

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

0,8 dl agavesirap

1/2 dl mandelmjölk *

2 1/2 msk kokosolja

75 g Zebeda kokosmjölkchokladkaka 60%
Flingsalt

Extra chokladbitar att lägga ovanpå varje kaka.

Dopping
Zebeda mörk chokladkaka 70%

Gör så här:

1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

2. Lägg agavesirap och kokosolja i en kastrull och rör om medan det smälter ihop.

3. Häll i kokosoljeblandningen över de torra ingredienserna i skålen. Blanda väl.

4. Hacka kokosmjölkchokladen grovt och blanda i tillsammans med ett par nypor flingsalt.

5. Rulla glasskulestora bollar och lägg upp på en bakplåtspappersklädd plåt.

6. Lägg en chokladbit ovanpå varje kaka och strö på lite extra flingsalt.

7. Baka i ugnen i 175 grader i ca 10 min.

8. Smält chokladen till doppningen i vattenbad. Doppa kakorna i den smälta chokladen och lägg upp på bakplåtspapper och låt stelna. (ställ in i kylskåpet, så stelnar chokladen fortare).

Vill du att kakorna blir plattare så ta ett glas och platta till dom lite innan gräddning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *