Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

Här har ni ett recept på en älskad klassiker, fast på ett annorlunda sätt. Med rätt choklad är detta recept veganskt, glutenfritt och sockerfritt. Perfekt för fikat eller picknicken.

Detta recept kommer från boken Happy Cookies Nyttigt & Gott

 

Ingredienser:

2 dl rumstempererad kokosolja

4 dl lönnsirap

1 tsk vaniljpulver

1 tsk fiberhusk

2 msk varmt vatten

2 ½ dl mandelmjöl

1 dl quinoamjöl

1 tsk bakpulver

½ tsk salt

1 ½ dl pumpakärnor

1 ½ dl solrosfrön

350 g mörk choklad (Zebeda 70%), grovhackad  (eller 5 ½ dl chokladknappar)

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg kokosolja, lönnsirap och vaniljpulver i en stor skål och vispa ihop.
  3. Lägg i fiberhusken i en kopp, häll vattnet över och rör om. Låt stå i 10 minuter.
  4. Lägg fiberhusk blandningen i den stora skålen och blanda.
  5. Tillsätt mandelmjöl, quinoamjöl, bakpulver och salt.
  6. Mixa pumpakärnor och solroskärnor till ett mjöl i en mixer och tillsätt det i skålen. 
  7. Vispa till en jämn smet med elvisp.
  8. Tillsätt chokladen och rör om med en sked.
  9. Rulla bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
  10. Grädda i 10-12 minuter, tills de har fått fin färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *