Choklad & Hallonbollar!

Nu går vi mot höstens vackra tid, men när vi just lämnat sommarens ljus och ledighet, skolan är redan i full gång och arbetet har satt fart; ja det kan behövas extra energi. Gör ett gäng bollar som du kan ta med dig till både skola och arbete för att hålla energin uppe på ett bra sätt.

Här är ett recept ur min Bok Chocolatetreats Nyttigt & Gott.

Choklad & Hallonbollar
1 dl honung
1 dl hasselnötpasta
1 dl kokosflingor
1/2 dl pistagenötter
1/2 dl pekannötter
3 msk Pacari råa kakaopulver
2/3 dl Blanxart mörk choklad origen Ghana
1 dl frystorkade hallon

Gör så här:
1. Blanda honung och nötpastan ordentligt i en bunke.
2. Mixa nötterna i en  mixer ch häll i bunken.
3. Tillsätt kokos och kakaopulver i bunken.
4. Blanda ordentligt.
5. Krossa de frystorkade hallonen fint och lägg i en liten skål.
6. Rulla bollar av massan och rulla bollarna i hallonen.
7. Förvaras i kylskåp.

Var så god att mumsa och njut och känn energin fyllas på i kroppen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.