Choklad & Hallonmoussetårta

En riktigt läcker tårta. Choklad och hallon passar toppen tillsammans. 

Du kan göra denna tårta på många olika sätt, glutenfri, laktosfri, mjölkfri. 

Baka valfria tårtbottnar. 

Hallonmousse: Det blir väldigt gott om du kokar upp hallonen tillsammans med vanligt socker, råsocker eller kokossocker. Låt småkoka ett par minuter och sedan pressa hallonen genom en sil för att få bort kärnorna. Ställ in i kylskåp för att svalna. 

Vispa grädde (vanlig eller laktosfri), eller gör egen chasewnötgrädde. Blanda hallonkrämen i grädden och ställ in i kylskåp. 

Chokladmousse: smält ganska mycket choklad, låt svalna. 

Välj den “grädde” du vill ha, vanlig grädde eller kokosgrädde. Blanda i den smälta svala chokladen i grädden. Önskar du mer sötma så tillsätt kokossocker eller lucumapulver efter önskemål. Ställ in i kylskåp för att hållas svalt. 

Bred moussen mellan tårtbottnarna, toppa hela tårtan med choklad. 

Dekorera med mörk choklad och färska hallon. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *