Choklad och Apelsinbröd

Choklad och apelsinbröd

Ett riktigt gott choklad och apelsinbröd, som du bara måste prova! I brödet på bilden har vi använt Orginial Beans Udzungwa, men vill du ha det helt sockerfritt rekommenderar vi att använda Zebeda 70%. Utsökt matigt bröd som passar till både mellanmål eller dessert.

Ingredienser:

300 g skalad sötpotatis

1 msk färskpressad apelsinjuice

2 tsk apelsinzest

1 msk olivolja

1 ½ tsk kanel

2 dl pekannötter

2 msk linfrön, hela eller krossade

2 msk chiafrön

1 ½ dl vatten

1 dl + 1 msk kokosmjöl

1 tsk bakpulver

4 msk kokosolja

4 msk lönnsirap

2 msk kokosgrädde

1 msk juice från apelsin (de gör inget om fruktköttet kommer med)

1 tsk vaniljpulver

½ tsk salt

100 g Mörk choklad (Zebeda 70%) eller chokladknappar (Original Beans cru udzungwa 70%)

60 g (ca 1 dl) paranötter, grovhackade

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala sötpotatisen och skär den i 2-3 cm stora kuber. Lägg kuberna i en skål.
  2. Tillsätt 1 msk apelsinjuice, 1 tsk apelsinzest, olivolja och ½ tsk kanel. Rör om så att det är ordentligt blandat. Lägg upp kuberna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 30 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  3. Mixa 1 dl  pekannötter så fint det går i en matberedare. Tillsätt sötpotatisen och mixa till en jämn massa.
  4. Mixa linfrön till ett pulver (om du inte använder färdigkrossade linfrön) och lägg i en liten skål tillsammans med chiafrön. Tillsätt 1 ½ dl kokhett vatten. Rör om ordentligt. Låt stå och svälla i 10 minuter.
  5. Tillsätt kokosmjöl, bakpulver, 1 tsk apelsinzest och 1 tsk kanel. Mixa till en jämn massa.
  6. Tillsätt kokosolja, lönnsirap, kokosgrädde, linfrö blandningen, fruktkött eller juice från apelsinen, vaniljpulver och salt. Mixa till en jämn massa.
  7. Rör i chokladen och paranötterna med en sked.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *