Chokladfudge

Chockladfudge

Krispig, chokladig, krämig och riktigt mumsig.

Vill ha mer …..

Dessa godbitar är väldigt enkla att göra och det går dessutom fort. Perfekt när du är sugen på något gott. Dom är Vegan, Glutenfria och Sockerfria.

Tips 1: Jag har använd Zebeda Chokladkaka med Hallon i; vill du inte ha hallonsmaken så ta istället Zebeda ren mörk 70% chokladkaka, det är samma choklad men utan hallon.

Tips 2: Om du inte har silikonformar hemma så använd en stor form och skär lagom stora bitar efter att du tagit ut fudgen från frysen.

Ingredienser:

200g Zebeda Chokladkaka Raspberry/Acai eller
Zebeda ren mörk chokladkaka
2 tsk kokosolja
0,8 dl solrossmör
1,2 dl skalade rostade grovhackade mandlar
50 g Zebeda Chokladkaka Raspberry/Acai eller
Zebeda ren mörk chokladkaka, grovhackad
Choklad till doppning

Gör så här:
1. Smält 200g choklad och kokosolja i vattenbad.


2. Tillsätt solrossmöret och blanda väl.


3. Häll i mandlarna och 50g grovhackad choklad
och rör om.

4. Klicka upp (eller använd en spritspåse) i små
silikonformar. Ställ in i frysen i ett par timmar.

5. Smält choklad till doppningen

6. Ta ut ur frysen och doppa snabbt i den smälta
chokladen.

7. Ringla smält choklad över bitarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *