Chokladfudge

Chokladfudge när du är sugen på något som går snabbt och är enkelt. 

Älskar chokladens krämighet.

Fudge är ju normalt väldigt väldigt sött, alldeles för sött tycker jag. 
Denna fudge är sådär alldeles lagom söt fast det inte är något vitt socker i.

 

 

Krämiga

Chokladiga

lagom Salt

Mums Mums Mums

 

Ibland vill jag att det ska gå snabbt att få ihop något gott; kanske till fredagsmyset eller när någon oväntad knackar på dörren.

Då passar dessa fint.
Med en skopa hemmagjord glass eller färska bär vid sidan blir det finaste efterrätten.

Skär dom i små munsbitar eller i lagom stora bitar till efterrätten.

Tips:
– Toppa gärna med kokosgrädde
– Toppa med rostade mandelbitar.
– Toppa med färska bär.
– Blåbär och physalis är gott till.

 

 

Ingredienser:

230 g mörk choklad (jag använde Blanxart origen Ghana för att få dem extra krämiga)

200 g dadlar (kom ihåg att ta bort kärnorna)

160 g kokosmjölk

30 g kakaopulver (jag valde Zebeda´s råa kakaopulver)

ett par nypor flingsalt

 

Gör så här:

  1. Finhacka chokladen och smält i vattenbad på svag värme. Ställ åt sidan.
  2. Lägg i dadlarna och kokosmjölken i en mixer och mixa till en jämn och fin massa.
  3. Klicka upp dadelsmeten i en skål, tillsätt kakaopulver och saltet. Rör om.
  4. Tillsätt nu den smälta chokladen och rör om ordentligt. Det blir ganska tjockt snabbt.
  5. Klicka ut i en bakplåtspappersklädd form och ställ in i kylskåp en stund för att bli lagom fast.
  6. Skär upp i bitar.

    MUMSA och Njut.

Tagga gärna @zebedachocolateab i dina bilder så att jag får se dina fina skapelser. 
Lycka till 
Med kärlek  //Kersti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *