Chokladkaramell med salt

chokladkaramell med salt

Supergoda chokladkaramell bollar, som ni bara måste testa! Dessa kommer bli era nya favoriter,  både att äta men också att bjuda till era nära och kära.

Ca 30 bollar
Här kommer receptet:
 
Bollar:
2 dl cashewnötter
15 dadlar
4 msk kokosgrädde
1 tsk kokossocker
1 krm vaniljpulver
3 krm flingsalt
 
Att doppa i:
Kakaopulver
 
Att strö över:
 
Så här gör du:
1. Mixa cashewnötterna till ett fint pulver och lägg i en matberedare.
2. Tillsätt dadlar, kakaopulver, kokosgrädde, kokossocker och vaniljpulver i matberedaren och mixa till en jämn massa.
3. Lägg massan i en bunke.
4. Finhacka 50 g choklad och tillsätt i bunken tillsammans med flingsaltet.
5. Forma bollar och rulla dem i kakaopulver och lägg på en bricka.
6. Ställ in brickan i frysen 1/2-1 timme för att bollarna ska bli ord
7. Hacka 100 g mörk choklad och smält i en tjockbottnad kastrull på svag värme under omrörning eller i vattenbad. Ta kastrullen från värmen när chokladen är smält.
 8. Ta fram bollarna ur frysen och doppa dem i den smälta chokladen. Lägg på bakplåtspapper att stelna.
9. Sprinkla kakaopulver över bollarna.
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *