Enkla, krämiga och goda chokladkex. Tänk på att inte grädda dem för länge, det blir godast när det inte är för hårda.På bilden har vi använt Orginial Beans Udzungwa, men vill du ha det helt sockerfritt rekommenderar vi att använda Zebeda 70%.
Detta recept och många fler hittar du i boken: Happy Cookies Nyttigt & Gott
Ingredienser:
1 dl kikärtsmjöl
4 dl pumpakärnsmjöl (mixade pumpakärnor)
4 msk mandelsmör
3 msk lönnsirap
2 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
20 st chokladknappar (Original Beans cru udzungwa 70%) eller zebeda Congo 70% (om du vill ha sockerfritt)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader och ställ fram en plåt med bakplåtspapper på.
- Lägg allt utom chokladknapparna i en mixer och mixa till en deg som går att forma till bollar.
- Rulla 10 bollar. Platta till varje boll och göm 2 chokladknappar i varje boll. Rulla bollar igen och lägg dem på plåten. Platta till bollarna med en gaffel.
- Grädda i ugn i 7-10 minuter. De får gärna vara lite kladdiga inuti.