Perfekt för alla chokladälskare! Denna goda chokladpaj är vegansk, glutenfri och sockerfri om du väljer att använda dig av Zebeda Mörk Chokladkaka Congo. När chokladpajerna på bilden gjordes använde Kersti sig av: Original Beans Mörk Choklad Virunga 70%.
Detta recept och många fler hittar du i boken: Happy Cookies Nyttigt & Gott
Ingredienser:
Botten:
2 dl cashewnötter
2 dl havregryn
14 (knappt 2 dl) mjuka dadlar
2 msk starkt kaffe
4 msk kakao
1 krm salt
Fyllning:
350 g mörk choklad ( Zebeda Mörk Chokladkaka Congo eller Original Beans Mörk Choklad Virunga 70%)
130 g kokosolja
90 g kokosgrädde (det tjocka från en konservburk som har stått i kylskåp över natten)
1 msk starkt kaffe
Gör såhär:
- börja med pajdegen. Lägg cashewnötter och havregryn i en mixer och mixa så fint det går.
- Tillsätt dadlar,, kaffe, kakao och salt och mixa till en smulpajsliknande deg som kan tryckas ihop till en boll.
- Tryck ut pajdegen i 4 små pajformar med löstagbar botten, ca 9 cm i diameter. Ställ in i frysen medan du gör fyllningen.
- Finhacka chokladen (om du använder chokladknappar behöver du inte finhacka dem) och lägg i en tjockbottnad kastrull tillsammans med kokosolja och kokosgrädde. Smält chokladen på låg värme under omrörning. Tillsätt kaffet under omrörning. Låt stå och svalna en stund.
- Ta ut pajskalen från frysen och häll i chokladfyllningen upp till kanten av pajskalen. Låt stå så att chokladen stelnar lite.