Citroncheesecake

citroncheesecake

En riktigt god citroncheesecake med en frisk och fräsch smak av citron. Passar perfekt till alla vårens fester såsom student, morsdag och allt annat skoj som ska firas!

Botten:

120 g (ca 2 dl) mandlar

50 g (ca 7) dadlar

2 msk frystorkad citron

 

Fyllning:

170 g (ca 2 ½ dl) cashewnötter (blötlagda i minst 4 timmar)

170 g (ca 3 dl) frysta mangobitar

70 g (ca 1 dl) färskpressad citronjuice 

115 g (ca 1 dl) Lönnsirap

50 g (ca ½ dl) kokosolja

zesten från en stor citron (15 g)

2 krm flingsalt

 

Topping:

115 g (ca 1 ½ dl) cashewnötter (blötlagda i minst 4 timmar)

2 rågade msk frystorkad citron

3 msk kokosolja (rumstempererad)

2 msk lönnsirap

1 krm salt

Dekorering: 

1 färsk passionsfrukt

Gör såhär:

  1. Gör botten. Mixa mandlarna till ett pulver i en mixer. Tillsätt dadlar och frystorkad citron och mixa till en jämn massa. Tryck ut botten i en bakplåtspappersklädd springform, 16 cm i diameter. Ställ in i frysen.
  2. Lägg cashewnötterna till fyllningen i en mixer och mixa till en jämn mousse. Klicka ut moussen jämnt över botten och ställ in i frysen ca 1 timme så att fyllningen blir fast.
  3. Gör toppingen. Mixa cashewnötterna till ett pulver i en mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en jämn massa. Klicka försiktigt ut på fyllningen, när den är fast. Använd en sked för att bre ut toppingen jämnt över fyllningen. Ställ in i frysen i minst 1 timme.
  4. Dekorera tårtan med färsk passionsfrukt.

Tips: Ringla smält choklad över tårtan för extra mums! 

Blanxart Mörk Chokladkaka Ghana 60%, 200g, Vegansk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *