Krämiga mumsiga och lättätna.
Är både Vegan, Glutenfria och Sockerfria
Testa dessa godbitar, är både enkelt och går snabbt att göra.
En bra mixer är bra att ha för att underlätta.
Botten
150g mandlar
80g mjuka dadlar
3 msk kokosolja (rumstempererad)
30g Zebeda mörk choklad 70% (hackad)
2 nypor flingsalt
Fyllning
400g cashewnötter (blötlagda min 4 timmar)
350g kokossmör
150g agavesirap
4 msk snabbkaffepulver
4 msk kokosolja
Topping
Del av fyllningen
Tillsätt lite smält choklad eller kakaopulver
Flingsalt
Kakaonibs
Gör så här:
1.Börja med botten. Mixa mandlarna grovt i en mixer.
2.Tillsätt dadlar och kokosolja och mixa ihop. Låt det vara grova bitar mandlar i.
3.Lägg upp i en skål och blanda i chokladbitarna och flingsalt.
4.Fyll portionstora silikonformar med en klick av botten i varje så att det blir en jämn botten.
5.Ställ in i frysen medans du gör fyllningen.
6.Lägg cashewnötterna i mixern och mixa till en jämn tjock smet. Tar några minuter.
7. Lägg 1/3 del av kokossmöret, agavesirapen och snabbkaffepulvret i en kastrull och smält ihop på låg värme tills kaffepulvret har löst sig.
8. Häll kaffeblandningen över cashewnötterna i mixern, tillsätt kokosoljan och mixa till en jämn smet.
9. Ta ut silikonformen från frysen och spritsa på fyllningen till toppen av formen Ställ in i frysen ca 4 tim eller över natten.
10. Mixa ihop del av fyllningen och kakaopulver till Toppingen, fyll en spritspåse och lägg in i frysen.
11. Ta ut formarna och toppingen från frysen och spritsa cupcaksen fint med toppingen. Strö över kakaonibs och flingsalt. Om toppingen är för hård, låt den ligga framme i rumstemperatur en stund.
Tips:
Vill du ha starkare kaffesmak på dina cupcakes så tillsätt ännu mer snabbkaffepulver i fyllningen.
Tips:
För att underlätta när du gör dessa är en stark mixer av god kvalitet bra att ha hemma.