Cupcake med chokladgömma

Mums Mums …
Älskar att experimentera och testa nya recept, det är ju hur kul som helst, eller hur. Sen att få smaka kreationen är så spännande att det pirrar i magen.

Denna kreation är lite som smulpaj med kokos och mandelsmak med en krämig fyllning av nutella (nej, absolut inte nutella, men för att du skall förstå vad jag menar, ha ha ).

Vad innehåller detta inte?

Vegan: Japp, så klart
Glutenfritt: Jajamensan
Sockerfritt: Fritt från vitt socker. Innehåller kokossocker och agavesirap).
Nötter & Mandlar: Japp, mandlar finns i, älskar smaken av mandel.
Kärlek: självklart, alltid
Fantasi: verkligen

Ingredienser:
-80g mörk choklad (Zebeda Choklad drops 70% endast sötade med kokossocker).
-80g mandelpasta
-110g kokosolja
-30g (ca 1/2dl) kokossocker
-1/2 dl agavesirap
-1/2 dl kokosgrädde
-85g (ca 1,5 dl) Kokosmjöl 
-60g (ca 1,3 dl) mandelmjöl
-3 msk majsstärkelse
-1/2 tsk bakpulver
-1 tsk vanilj
-1/2 tsk salt
-1 tsk kardemumma
100g mörk choklad (Zebeda Choklad drops 70% endast sötade med kokossocker).

Det krispiga med mumsig krämig choklad, sååå gott. 

Du måste bara testa.
Om du inte behöver ha dem glutenfria så kan du byta mandelmjölet och kokosmjölet mot vanligt mjöl.

Du kan också byta kokosoljan mot smör. 

Men här är tanken att ha det fritt från både mjölk och gluten och visa att det är hur enkelt som helst att fixa detta.

Nu är det bara att sätta igång.

Lycka Till

Gör så här:
1. Smält 80g choklad i en tjockbottnad kastrull, på svag värme under konstant omrörning. Var försiktig så att det inte bränns. 
2. Ta bort från värmen och rör i mandelpastan till en jämn smet.
3. Klicka upp 12 st klickar/plattor på en bakplåtspappersklädd bricka och ställ in i frysen i ca 45 min.
4. Rör kokosoljan och kokossockret mjukt och lent i en bunke. Tillsätt agavesirapen och kokosgrädden och blanda väl.
5. Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver, vanilj, salt, kardemumma i en annan bunke. 
6. Rör i mjölblandningen i kokosoljeblandningen och blanda väl.
7. Rör i chokladdropsen.
8. Ta fram 12 st cupcakeformar och ställ på en plåt.
9. Dela degen i 24 delar. Ta en del och rulla en boll och platta till lätt. Lägg i botten på cupcakeformen. Gör så med alla 12 formarna.
10. Ta fram Chokladen från frysen. Tryck ner en bit på degen i varje cupcakeform. 
11. Gör 12 lock av degbitarna som är kvar och lägg över chokladen som lock. 
12. Ställ in i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter, tills de får en gyllenbrun färg.

Mumsa och njut

Tagga mig gärna i dina bilder när du bakar detta så att jag får se dina kreationer.

#zebedachocolate
#kerstizebeda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *