Denna Dulce de leche – choklad är supergod att ha som pålägg, till fruktsallad eller som topping till glass eller en kaka. Du väljer själv vilken konsistens du vill ha. Om du vill ha en lösare konsistens kan du tillsätta kokosgrädde eller vatten. På bilden har vi använt Orginial Beans Cru virunga 70%, men vill du ha det helt sockerfritt rekommenderar vi att använda Zebeda 70%.
Detta recept och många fler hittar du i boken “Happy Cookies – Nyttigt & Gott”
Ingredienser:
2 dl dadlar (gärna med jool)
1 dl lönnsirap
2 msk kokosolja
2 msk cashewsmör
1 msk färskpressad citron
50 g mörk choklad ( Zebeda Mörk Chokladkaka Congo eller Original Beans Mörk Choklad Virunga 70%)
Gör så här:
- Smält chokladen i vattenbad på låg värme under omrörning.
- Lägg dadlarna i en mixer och mixa till småbitar. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills det blir en jämn och fin massa.
- Häll i en glasburk och förvara i kylskåp