Egen Glass doppad i choklad

Egen Glass doppad i choklad

Toppen nu i sommarvärmen.

 

Glass är superlätt att göra själv och det är ju så fantastiskt gott och läskande. Du behöver bara det du oftast har hemma, annars är det bara att fylla frysen med de viktigaste råvarorna så att du har när glass suget sätter fart.

Jag tycker att glassen blir mycket fräschare och lättsammare utan mjölk och ägg. Det enda du behöver är dina favoritbär och banan.

Viktigaste Ingredienserna:
Välj en av dessa (skall vara fryst): jordgubbar, mango, hallon.   Lägg i en mixer.
Tillsätt frysta bananskivor.
Nu är det bara att mixa tills det blir en fin glassig konsistens.

Andra goda smaker:
Kakao
Kokosgrädde
Någon sötning såsom (kokossocker, agavesirap, lönnsirap); detta behövs inte, men en del kan tycka att det blir godare.

Topping:
Forma fina glasskulor av din glass och doppa dom i smält choklad.

Rostade hackade valnötter.
Kokosflingor.
Kaksmulor.
Hackad choklad.
Färska bär.
Gojibär.
Frystorkade bär.

Går lätt att fixa till i förväg och förvara glassen i frysen; ta fram en liten stund innan servering. Men….det går så snabbt att göra glassen, så varför inte göra den direkt när det är dags för att servera den. Du kan ju förbereda choklad och topping och ev tillbehör innan.

Vill du veta precis hur du skall göra och få en mer precis beskrivning?  …. Inga problem …..
Det finns flera recept på glassbollar och glassbomber i min senaste bok: Chokladbollar Nyttigt & Gott. Utgiven av Votums förlag.

Tagga mig gärna i ditt inlägg med ett glassfoto om du har testat något av recepten i Boken, så att jag får se hur det går och se era glassskapelser.

Nu är det bara att köra i gång med glassmakandet.
Lycka till
//Kersti

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *