Glasstårta hallon & mango

glasstårta

Ni får inte missa att prova denna fantastiska glasstårta! Perfekt för sommaren och de varmare dagarna som närmar sig. Denna tårta byggs uppifrån och ner, där lager 1 blir toppen av tårtan och lager 3 blir botten.

Detta recept och många mer hittar du i Kerstis böcker.

Lager 1:

200 g (ca 4 dl) frysta mangobitar

200 g (ca 2 bananer) frysta bananskivor

15 hela hallon

 

Lager 2: 

140 g (ca 3 dl) hallon

3 msk chiafrön

1 ½ msk kokossocker

 

Lager 3:

200 g (ca 4 ½ dl) frysta hallon

2 msk kokossocker

4 krm agar agar

300 g (ca 3 bananer) frysta bananskivor 

 

Dekorering:

ca 70 g smält mörk choklad

färska hallon

färska basilikablad

Gör såhär:

  1. Klä en rund skål, 17 cm i diameter och 6,5 cm hög, med plastfilm. Gör lager 1. Mixa mangon och bananen i en mixer till en jämn och len glass. Lägg detta i skålen och ställ in i frysen i ca 30 minuter.
  2. Lägg de hela hallonen runt om ovanpå mangoglassen, längs kanten på skålen. Ställ in i frysen igen.
  3. Gör lager 2. Mosa hallon, chiafrön och kokossocker med en gaffel i en skål. Lägg detta försiktigt ovanpå mangoglassen, innanför hallonringen.
  4. Gör lager 3. Koka upp hallonen tillsammans med kokossockret och mosa hallonen ordentligt. Låt puttra ett par minuter så att det blir som en sylt. Sila hallonen genom en fin sil så att du får bort alla kärnor. Pressa med en sked så att du får ut så mycket juice som möjligt.
  5. Häll hallonjuicen i en kastrull och tillsätt agar agar, rör ihop och låt stå i 1-2 minuter. Koka sedan upp och låt sjuda i ett par minuter under vispning. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
  6. Lägg bananerna tillsammans med hallonjuicen i en mixer och mixa till en jämn hallonglass. Lägg hallonglassen ovanpå hallontäcket i skålen. Se till att hallonglassen åker in mellan de hela hallonen i kanten av skålen. Ställ in i frysen minst 4 timmar eller över natten.
  7. Ta ut glassen ur skålen och dra bort plastfilmen. Om det är svårt att få ut den ur skålen så doppa skålen i varmt vatten en kort stund, då lossnar den bättre. Lägg upp glasstårtan på ett fat.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *