Godbitar med lakrits & Hallon

Godbitar med lakrits & Hallon

En riktigt god smakkombination av lakrits och hallon. Dessa godbitar kan du servera som på bilden i fint skurna små bitar eller som en stor kaka. Veganska, glutenfritt och sockerfritt.

Detta recept och många fler hittar du i boken Happy Cookies Nyttigt och Gott

Ingredienser:

Första lagret

2 dl cashewnötter

1 ½ dl kokosolja 

3 msk lönnsirap

2 tsk lakritspulver

2 tsk lakritsgranulat

 

Andra lagret

 

2 ½ dl frysta hallon

3 msk lönnsirap

2 dl kokosgrädde (det tjocka, översta lagret från en konservburk som har stått i kylskåp över natten)

 

Dekoration

Färska hallon

Gör så här:

  1. gör det första lagret. Mixa cashewnötterna till ett mjöl i en mixer.
  2. Tillsätt kokosolja, lönnsirap, lakritspulver och lakritsgranulat. Mixa till en jämn smet.
  3. Häll det första lagret i en rektangulär form, ca 18 x 10 cm, klädd med bakplåtspapper. Det går lättare att lyfta upp kakan om det är bakplåtspapper runt den.
  4. Ställ in den i frysen i minst 30 minuter.
  5. Gör det andra lagret under tiden. Lägg hallon och lönnsirap i en mixer och mixa. 
  6. Tillsätt kokosgrädden och mixa tills det är jämnt, rosa och fint.
  7. Häll hallonlagret över lakritslagret och fördela det jämnt.
  8. Ställ in i frysen igen i minst 1 timme eller över natten.
  9. Ta ut ur frysen och låt kakan stå framme en stund innan du skär den i fina bitar och dekorerar med färska hallon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *