Granola med Choklad!

Det är busenkelt att göra egen god och nyttig Granola precis som du själv vill ha den.
Det går fort och blir jättegott

Blanda ihop det du tycker om:
Havregryn (eller andra gryn).
Quinoapuffar/Amarantpuffar/Bovetepuffar/Rispuffar.
Nötter/Mandlar hackade i stora bitar.
Pumpakärnor.
Frön som du tycker om (chiafrön, solrosfrön, linfrön)
Torkade frukter (russin, tranbär, aprikos, physalis, blåbär, gojibär, eller andra bär och frukter du tycker om).
Kakaonibs (ett par msk)(jag använder Blanxarts eller Pacari).
Lite flingsalt.
Krydda gärna med kanel, kardemumma, chili, vaniljpulver eller någon annan favoritkrydda.

Du behöver inte ta alla råvaror ovan i samma granola, ta det du tycker om och har hemma; testa dig fram. Blanda allt förutom gojibär, torkade blåbär, kokosskivor i en bunke.
Blanda i rapsolja och honung i den mängd du önskar. Rör om ordentligt. Du kan utesluta honung om du vill och ha i 1-2 msk agavesirap eller uteslut det också. Blanda så att oljan och honungen blir ordentligt mixad med de torra råvarorna.
Sprid ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
Rosta i ugn i ca 20-25 min i 175 grader.

Ta ut och blanda ev i torkade bär och kokos och sedan hackad mörk choklad (jag använder oftast Blanxarts mörka krämiga choklad, den passar perfekt till detta) i den varma Granolan. Chokladen smälter lätt och stelnar sedan.
När den svalnat kan du blanda i frystorkade hallon eller frystorkade jordgubbar.

Låt svalna och förvara i en glasburk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *