Gurkmejapuckar

Gurkmejapuckar Vegan Sockerfria Glutenfria
gurkmejapuckar

Har du testat detta ännu?
Gurkmeja i praliner – JA absolut. Detta måste du bara testa.

Hur gott som helst och dessutom är det enkelt att göra.

Älskar dessa solskensbollar.

Massor av goda kryddor som ger dig en boost.

Ingredienser:

75g mandelmjöl
40g kokosflingor
3 msk kokossocker
1 tsk ceylonkanel
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk gurkmejapulver
2 krm ingefärapulver
2 krm flingsalt
50g cashewpasta
55g kokosolja (rumstempererad)
2 tsk citronjuice
1 msk lönnsirap

 

100g Zebeda 70% mörk choklad
20g kokosolja
gojibär

Gör så här:

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Tillsätt cashewpasta, kokosolja, citron och lönnsirap. Blanda ihop ordentligt med en sked.
  3. Rulla bollar och frys in.
  4. Finhacka chokladen och smält i vattenbad på låg temperatur tillsammans med kokosoljan.
  5. Ta ut de frysta bollarna och doppa i chokladen.
  6. Dekorera gärna med ett färgglatt gojibär.

Dessa solskensbollar är en av mina favoriter.
Jag gör dom ofta hemma både till oss själva och för att bjuda vänner på. 

Tycker Du också om dom?
Berätta gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *