Hallon och chokladkakor

Hallon och chokladkakor

En mumsig kaka med flera dimensioner. Kakan är porös, chokladen hård och toppingen mjuk. Vill du ha det helt sockerfritt rekommenderar vi att använda Zebeda 70%.

Detta recept och många fler hittar du i boken: Happy Cookies Nyttigt & Gott

Ingredienser:

1dl + 1 msk

4 tsk fiberhusk

1 dl paranötter

1 dl quinoamjöl

1 tsk bakpulver

1 krm salt

95 g (2 medelstora) kokta potatisar

2 msk lönnsirap

1 ½ dl frysta hallon

 

Fyllning

60 g mörk choklad (blanxart 60% Ghana), grovhackad, eller Zebeda Mörk Chokladkaka Congo

 

Topping

2 dl kokosgrädde

1 dl frysta hallon

ev kokossocker om du vill ha det sötare

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Smält kokosoljan på låg värme, lägg i fiberhusken och låt koka upp snabbt under omrörning. Ställ åt sidan och låt svalna.
  3. Mixa paranötterna till ett mjöl i en mixer. 
  4. Lägg paranötsmjölet, quinoamjöl, bakpulver, salt, potatis, lönnsirap och den smälta kokosoljan i en mixer och mixa till en jämn smet.
  5. Lägg över smeten i en skål och blanda i de frysta hallonen. Rör om till en jämn smet.
  6. Rulla 10 bollar och lägg i muffinsformar, tryck till varje boll lätt med tummen.
  7. Stick i en bit choklad i mitten av varje kaka.
  8. Grädda i ca 12 minuter, tills det har fått fin färg. Låt svalna.
  9. Gör toppingen. Vispa kokosgrädden fluffig med elvisp. Smula i det frysta hallonen i kokosgrädden och vispa tills grädden blir rosa. fyll en spritspåse med grädden och lägg in den i frysen i 20-40 minuter tills den blir tillräckligt fast för att spritsas.
  10. Spritsa en fin klick på varje kaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *