En mumsig kaka med flera dimensioner. Kakan är porös, chokladen hård och toppingen mjuk. Vill du ha det helt sockerfritt rekommenderar vi att använda Zebeda 70%.
Detta recept och många fler hittar du i boken: Happy Cookies Nyttigt & Gott
Ingredienser:
1dl + 1 msk
4 tsk fiberhusk
1 dl paranötter
1 dl quinoamjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
95 g (2 medelstora) kokta potatisar
2 msk lönnsirap
1 ½ dl frysta hallon
Fyllning
60 g mörk choklad (blanxart 60% Ghana), grovhackad, eller Zebeda Mörk Chokladkaka Congo
Topping
2 dl kokosgrädde
1 dl frysta hallon
ev kokossocker om du vill ha det sötare
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Smält kokosoljan på låg värme, lägg i fiberhusken och låt koka upp snabbt under omrörning. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Mixa paranötterna till ett mjöl i en mixer.
- Lägg paranötsmjölet, quinoamjöl, bakpulver, salt, potatis, lönnsirap och den smälta kokosoljan i en mixer och mixa till en jämn smet.
- Lägg över smeten i en skål och blanda i de frysta hallonen. Rör om till en jämn smet.
- Rulla 10 bollar och lägg i muffinsformar, tryck till varje boll lätt med tummen.
- Stick i en bit choklad i mitten av varje kaka.
- Grädda i ca 12 minuter, tills det har fått fin färg. Låt svalna.
- Gör toppingen. Vispa kokosgrädden fluffig med elvisp. Smula i det frysta hallonen i kokosgrädden och vispa tills grädden blir rosa. fyll en spritspåse med grädden och lägg in den i frysen i 20-40 minuter tills den blir tillräckligt fast för att spritsas.
- Spritsa en fin klick på varje kaka.