Hur får jag Flow?

Flow
Flow

Detta ämne kan vi prata mycket om. Många påstår att “jag har dålig flow idag”, “jag får inte igång flowet” osv.

Jag anser, tror och tycker att vi alla skapar vårt egna flow!
Flow är, för mig, en känsla, en tanke, en upplevelse. Känner du att du har flow, så har du det. Någon som verkligen har FLOW kan tycka att inget fungerar, inget blir riktigt, inget känns bra. Medan en annan kanske faktiskt har det ganska knapert men ändå känner flow.

Jag ser flow som en känsla som vi kan bestämma oss för att ha, om vi vill.
Se allt med positiva ögon, se de små bra sakerna varje timma, varje dag, varje vecka. SE de positiva sakerna som händer runt omkring dig. Vi människor är gjorda för att upptäcka faror och se felaktigheter, detta för att vi för väldigt väldigt länge sedan verkligen behövde denna egenskap för att skydda oss från faror. Nu behöver vi den inte i lika stor utsträckning. Pga detta ser vi lätt allt negativt omkring oss istället för att fokusera på allt positivt.
I vår våld som vi lever i nu skulle detta system behöva programreas om så att varningssystemet inte är lika finstilt. Vi behöver mycket positivitet i våra liv för att inte bara  “överleva”. Flow kan på något sätt jämföras med positivitet tycker jag. Positivisten gör att du känner flow och en sak för med sig en annan; flow ger flow ger mer positivitet.

Om du vill något; vill lära dig något, vill köpa ett nytt hus, vill uppnå något, vill spara pengar, vill utbilda dig eller något annat.
Låt säga att du vill lära dig hur man lagar ett däck på cykeln. Troligtvis så tänker du då på detta varje dag ganska ofta och genom att du tänker på det så ser du saker som handla om just byta däck på cykeln. Kanske ser du en bok på biblioteket, kanske hör du någon på TV prata om detta, kanske pratar arbetskamraten just om hur hon bytte däck själv m.m. Om du inte hade velat lära dig detta så hade du troligtvis inte snappat upp all information om det. Genom att fokusera på något så lär du dig automatiskt mer och mer om detta och tillslut kan du det.

Är du inställd på att se allt positivt omkring dig under dagen så får du ett automatiskt positivt flow omkring dig. Såsom:
-ha ha vilken tur att smörgåsen landade med smöret uppåt; vilket flow jag hade.
-vilken tur jag hade som missade bussen på vägen hem, annars hade jag ju inte träffat dig.
-tänk viken tur jag har som verkligen har ett jobb at gå till och få en lön varje månad. I dag blev jag t.o.m. frågad om att jobba övertid. Chefen måste verkligen tycka om mig. Vilket flow jag har.

Förstår du mina tankar?

Du skapar Ditt egna flow!!!

Eller….vad tycker Du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *