Perfekt tårta till alla sommarens fester.
Underbart god tårta en varm sommardag. Bra att göra i förväg och förvara i frysen tills det är dags att servera.
Botten
120g paranötter
50g solroskärnor
30g pumpakärnor
70g torkade blåbär
10g frystorkade jordgubbar
150g mörk choklad (Blanxart origen Ghana)
30g kokosolja
Fyllning
170g cashewnötter
170g frysta jordgubbar
115g lönnsirap
65g kokosolja
zesten från en citron
60g färskpressad citronjuice
1 tsk vaniljpulver
2 krm flingsalt
Frosting
3 msk fyllning som är kvar i mixern
170g frysta jordgubbar
1 msk kokosolja
4 jordgubbar
Dekorering
110g avokado
230g frysta hallon
2 msk kokossocker
Gör så här:
Botten: Finhacka chokladen o smält i vattenbad tillsammans med kokosoljan.
Lägg resten av ingredienserna till botten i en matberedare och mixa till ett pulver.
Tillsätt den smälta chokladen o mixa jämnt.
Häll massan i en bakplåtspappersklädd springform (15 cm i diameter. Ställ in i frysen.
Lägg allt till fyllningen i en matberedare och mixa ganska länge.
Häll all fyllning (utom 3 msk) över botten. Ställ in i frysen.
Gör frostingen.
Lägg jordgubbar och kokosolja i matberedaren tillsammans med resten av fyllningen. Mixa till en jämn frosting.
Lägg frostingen jämnt över fyllningen.
Mosa 4 jordgubbar o rör försiktigt in i toppen av frostingen.
Ställ in i frysen minst en tim.
Lägg allt till dekoreringen i en mixer och mixa jämnt. Lägg i en spritspåse. Lägg in påsen i frysen ca 20 min så att det går att spritsa.
Spritsa över tårtan fint.
Förvara i frysen och dekorera med färska bär innan servering.