Jordgubbsglass doppad i Original Beans Piura Malingas choklad

Jordgubbsglass doppad i Original Beans Piura Malingas choklad

Glass är jätteenkelt att göra själv och det blir så mycket godare också. Detta recept gjorde jag till min Bok Chokladbollar Nyttigt & Gott, fast då med en annan choklad.

Testa det här, det är verkligen riktigt gott.

Glassbollar
2 dl frysta jordgubbar

1 banan, fryst i skivor


Att doppa i
ca 150g mörk Choklad, Original Beans Pira Malingas 75% från Peru.

 

Till severing
Färska jordgubbar

1. Lägg jordgubbar och bananen i en mixer och mixa tills det blir en fin glasskonsistens, du kan behöva stanna mixern och röra om med en sked då och då.
2. Lägg upp glassen i en bytta och ställ in i frysen.

3. Smält chokladen i vattenbad.

4. När glassen är lagom fryst för att göra bollar av, ta en glasskopa och forma bollar. Doppa dem i den smälta chokladen.

5. Servera direkt.

Berätta gärna vad du tycker när du testat och kom ihåg att njuta i massor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *