Jordgubbsglass doppad i Original Beans Piura Malingas choklad
Glass är jätteenkelt att göra själv och det blir så mycket godare också. Detta recept gjorde jag till min Bok Chokladbollar Nyttigt & Gott, fast då med en annan choklad.
Testa det här, det är verkligen riktigt gott.
Glassbollar
2 dl frysta jordgubbar
1 banan, fryst i skivor
Att doppa i
ca 150g mörk Choklad, Original Beans Pira Malingas 75% från Peru.
2 dl frysta jordgubbar
1 banan, fryst i skivor
Att doppa i
ca 150g mörk Choklad, Original Beans Pira Malingas 75% från Peru.
Till severing
Färska jordgubbar
1. Lägg jordgubbar och bananen i en mixer och mixa tills det blir en fin glasskonsistens, du kan behöva stanna mixern och röra om med en sked då och då. 2. Lägg upp glassen i en bytta och ställ in i frysen. 3. Smält chokladen i vattenbad. 4. När glassen är lagom fryst för att göra bollar av, ta en glasskopa och forma bollar. Doppa dem i den smälta chokladen. 5. Servera direkt. |
Berätta gärna vad du tycker när du testat och kom ihåg att njuta i massor.