Jordgubbsglassbollar doppade i Choklad

Jordgubbsglassbollar doppade i Choklad

              

 

Sommar, sol och värme….då lockar GLASS mer än någonsin, eller hur ….
Vad säger du om krämiga jordgubbsglass- bollar med jordgubbsbitar i, serverade med färska jordgubbar?
 Det är superenkelt att göra din helt alldeles egengjorda mumsiga favoritglass.

 

Vad behöver Du? Jo…
Det finns många sätt att göra glass på, här får du ett par tips.
Det här är ungefärliga mängder, för att du skall våga prova och smaka av och göra den som du själv tycker om. En del vill ha mycket banan i och andra vill ha väldigt lite banan i. Det är en smaksak. Här kommer ett receptförslag med bara 3 ingredienser. Tjohooo….

Jordgubbsglass- bollar doppade i Choklad (Vegan)
Frysta jordgubbar

Frysta bananskivor
Choklad (jag använde Blanxart mörka choklad 60%)

Gör så här:
Lägg frysta jordgubbar och fryst banan i en bra mixer, jag vill ha mer jordgubbar än banan när jag gör jordgubbsglass. Förslag är att ta ca 3 ggr så mycket jordgubbar som banan. Mixa tills det blir en jämn och fin glass. Det tar ett tag och du måste säkert stanna mixern flera gånger och putta ner “glassen” med en sked så att det mixas ordentligt och blir sådär krämigt och gott. När den är färdig så kan du servera den precis som den är och ringla smält choklad över glassen. Om den är för lös så ställ in den i en skål i frysen en stund, tills den är lagom glassig.
Om du vill göra glassbollar och doppa i choklad så behöver du troligtvis stoppa in glassen i frysen 1-2 timmar för att den skall bli hård nog att göra fina bollar av. Låt den inte frysa för länge bara. 
Medans glassen är i frysen så finhackar du chokladen och smälter i vapenbad på svag värme. Ställ åt sidan en stund.

Ta en glasskopa och forma bollar av glassen. Doppa direkt i den mörka chokladen och lägg på ett bakplåtspapper. 
Om du skall äta dom direkt så är det bara att servera nu, annars stoppar du in dom i frysen tills det är serveringsdax.
servera gärna med färska jordgubbar.

Njut av sommaren!

Vill du ha hela receptet och fler recept på Vegansk Glassbollar.
Kika i min Bok
Chokladbollar Nyttigt & Gott

2 tankar om “Jordgubbsglassbollar doppade i Choklad

  1. Monika Laine says:

    Hej, vill köpa vegansk choklad utan nötter (allergisk), hittar dock inte så mycket. Tacksam om Ni tar in det i sortimentet eller informerar mig vilka jag kan köpa.

    • Kersti Zebeda says:

      Hej Monika, Tack för din fråga. Vi har många olika veganska choklader, utan nötter och mandel. Dock står det på dem “kan innehålla spår av nötter och/eller mandel”. Detta beror oftast på att det tillverkas annan choklad med nötter eller mandel i samma fabrik. Även om det är på annat ställe i fabriken så måste det enligt regelverken stå “kan innehålla spår av…”. Vi har varit i kontakt med allergiförbundet angående detta och det är en jättejobbig fråga. De anser dock att det är viktigt att det står kvar just “kan innehålla spår av …”.
      Du får gärna kontakta mig på telefon så kan vi pratas vid och se vad som skulle kunna fungera för just dig bäst.
      MVH //Kersti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *