Kaffe Kanel Kardemumma Bollar

Kaffe Kanel Kardemumma bollar

Ett snabbgjort mellanmål som dessutom är ganska matigt. 

Bara att blanda ihop, forma bollar och doppa i choklad. De har en spännande konsistens, lite tuggmotstånd vilket är gott.

Perfekta att göra när du vill ha något gott snabbt.

Älskar dessa. 

Ingredienser:

1/2 dl kokosflingor
1/2 dl mandelmjöl
1 tsk snabbkaffe
1/2 tsk kanel
1/4 tsk kardemumma
1 nypa salt

2 tsk mandelsmör
2,5 tsk agavesirap

60g mörk choklad


 

Gör så här:

  1. Mixa kokosflingorna till fint mjöl och lägg i en skål tillsammans med mandelmjöl, kaffe och kryddorna. Blanda
  2. Blanda i mandelsmör och agavesirap till en smet som går att rulla bollar av.
  3. Rulla 6 st bollar och ställ in i frysen.
  4. Hacka chokladen och smält i vattenbad.
  5. Doppa bollarna i den smälta chokladen och lägg dem på ett fat med bakplåtspapper.
  6. Ställ in i frysen för att stelna i några minuter.

Dekorera gärna med
– gojibär
– frystorkade bär
– kokos
– hackad choklad
– kanel
– kakaopulver 

Kul att göra dom fina.

Jag använde Ethiquables mörka choklad med kaffe och mandel att doppa bollarna i för att få fram kaffesmaken ännu mer och få krispet från mandeln i chokladen. 

Berätta gärna hur det går och vad du tycker om bollarna.
Gillar du också smaken?
Tagga mig i dina bilder så får jag se hur det går för dig.

Tagga

#zebedachocolateab

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *