De här chokladmoussebollarna är så goda att en inte räcker till! Du kan välja att låta sötman från bananen stå för sig själv eller ge dem en extra touch av sötma med lite kokossocker. Oavsett vilket, så är de helt ljuvliga och ett måste att prova!
Recept för ca 10 bollar
Mousse:
100 g mörkchoklad (Zebeda 70%)
1 banan
½ avokado
½ msk kokossocker (kan uteslutas)
Att doppa i:
100 g mörkchoklad (Zebeda 70%)
Att pudra över:
Kakaopulver
- Finhacka 100 g choklad och smält i vattenbad på svag värme. Ställ åt sidan
- Lägg banan och avokado i en mixer, häll i den smälta chokladen och ev. kokossocker i mixern. Mixa tills det blir en jämn och fin mousse.
- Lägg över moussen i en skål och ställ in i frysen i ca 20 minuter så att den blir hård nog att rulla bollar av.
- Ta ut ur frysen och rulla bollar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd bricka och ställ in i frysen igen i ca 20 minuter för att bli hårdare.
- Finhacka under tiden 100 g choklad och smält i vattenbad på svag värme. temperera gärna chokladen.
- När bollarna är lagom hårda, doppa dem i den smälta chokladen och lägg på ett fat med bakplåtspapper.
- Låt stå i rumstemperatur och stelna.
- Pudra kakaopulver över bollarna.