Kexchoklad

Kexchoklad

Kexchoklad
Just kexchoklad är ju så där matigt och gott, men jag är inte så förtjust i de kexchoklader som du kan köpa i de vanliga affärerna. Jag vill att det skall vara både gott och nyttigt, som ni redan vet, och att jag skall kunna äta dem med gott samvete för både världen och mig själv.

Titta på dessa mumsigheter.
Chokladen….
Krispet…..
Fyllningen…..
kombinationen…..

This is the thing!

Perfekt att ta med sig i en liten box till jobbet, eller ha på hemmakontoret för att muntra upp sig själv och övriga som är hemma och hålls i karantän nu i dessa dagar.

Dessa är enkla att göra, det går ganska snabbt och kul att bjuda familjen eller kanske grannen på.
Du kan spara dom några dagar också, problemet är att de ofta går åt snabbt.

Du skall få några extra tips av mig för att underlätta fixandet av dessa godbitar.

  1. Vill du ha dem färdiga snabbare, ställ i dem i frysen istället för kylskåpet.
  2. Ha ett bra doppningsverktyg för att få upp dem lättare när du doppar dem.
  3. Smält gärna lite extra choklad till doppningen, det går mycket lättare att doppa dom när det är mycket choklad än när det är pyttelite.
  4. Använd en tjockbottnad kastrull till att smälta chokladen i, för att undvika att det skall brännas.
  5. Ta inte för mycket fyllning mellan kexen. Lagom är bäst.

 

Var så god, här får du receptet:

Ingredienser:

-50g Zebeda Chocolate råa drops 70% (endast sötad med kokosnektar)
-125g mandelpasta (gärna med crunch i).
-35g kokosnektar
-1 tsk vaniljpulver
-12 st smörgåsrån

Doppning
-200g mörk choklad (Zebeda Chocolate råa drops 70% (endast sötad med kokosnektar)
-5g matolja

Gör så här:
1. Smält chokladen på svag värme i en tjockbottnad kastrull, under omrörning.
2. Tillsätt mandelpasta, kokosnektar och vanilj och rör om ordentligt.
3. Lägg upp 3 smörgåsrån på en bricka och bred ut ett tunnt lager av chokladsmeten på de 3 rånen. Lägg ett rån ovanpå och fortsätt tills det blir 3 lager fyllning och 4 st rån.
4. Ställ in i frysen i ca 15-20 minuter.
5. Skär upp varje bit i 3 mindre bitar.
6. Smält chokladen till doppningen och blanda i oljan.
7. Doppa varje kexchokladbit i chokladen och lägg upp på en bricka med bakplåtspapper.
8. Ställ in i frysen ca 15-20 minuter tills chokladen stelnat. Ta ut och njut.
Krisp Krisp Krisp Krisp Krisp

Tips!
Vegan: Dessa är helt veganska. Krispa och Njut.
Mjölkfria: Så klart, de är ju veganska.
Glutenfria: Använd glutenfria rån eller baka alldeles egna om du vill, så blir de glutenfria.
Goda: Jaaaa …. Hurrraaa

Dessa ljuvliga godbitar gör dagen.
Lycka Till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *