Wow … Ja …. Äntligen finns kosttillskott i form av choklad. Dessutom så är det kliniskt prövat och godkänt. Äntligen!!! Detta är verkligen på tiden, så mycket gott choklad gör för oss; gott både för gommen, sinnet och kroppen. Choklad är fullproppat med bra ämnen, men men det är viktigt att du skiljer på choklad & godis. Många tror att de äter choklad när de i själva verket äter rent godis. Godis/industri choklad är inte nyttigt för oss. Riktig choklad är supernyttig.
Ja, vad väntar du på? Bara att börja mumsa. Esthechoc är chokladbitar av mörk choklad, 21 x 7,5g .
Vad är då Astaxanthin?
Astaxanthin är ett färgstarkt pigment och en mycket potent antioxidant som finns i bland annat alger, i detta fall Haematococcus pluvialis. Enligt forskare har astaxanthin positiva effekter vid bland annat diabetes, hjärt- kärlsjukdom, inflammation och cancer.Algen Haemaococcus pluvialis producerar astaxanthin som skydd vid stress i form av exempelvis höga temperaturer, starkt ljus, kvävebrist och hög salthalt och består av kol, väte och syre i en lång kedja.
Hälsoeffekter
Astaxanthin är riktigt bra på att oskadliggöra de fria radikalerna och göra dem till stabila föreningar, vilket undviker cellförstöring. Det skyddar också mot oxidativ stress och förhindrar oxidation av fettsyror. Diabetes På grund av att diabetespatienter kan ha högt blodsocker både under kortare och längre perioder är nivåerna av oxidativ stress relativt höga. Astaxanthin har visats kunna förbättra nivåerna av både glukos och insulin i blodet och också skydda de insulinproducerande cellerna från att skadas av glukos. Astaxanthinet kan också skydda celler i njurarna mot inflammation vilket kan vara extra viktigt för diabetiker. Nefronen i njurarna tar lätt skada och bryts ner hos en diabetiker, forskning har visat att ataxanthin kan motverka denna nedbrytning av celler i njurarna. Inflammation Astaxanthinet kan motverka uppkomsten av inflammation. -Kan reducera mängden Helicobacti Pylori (magsårsbakterie). -Kan öka immunförsvaret. -Kan ge skyddad effekt mot inflammation i njurar och ögon. -I människor har man sett att aktiviteten hos en typ av immunceller som kallas naturliga mördarceller ökade av astaxanthin och dessa celler kunde söka upp och förstöra celler som infekterats med virus. Astaxanthin har också visats kunna öka antalet T- och B-celler, vilka precis som mördarcellerna är immunceller. -Man har sett att astaxanthin kan sänka nivåerna av C-reaktivt protein, vilket är ett protein som ökar vid infektion. Hjärt -och kärlsjukdomar Oxidativ stress och inflammation är en stor bov vid hjärt-och kärlproblem. Se ovan angående inflammation. Blodflödet i artärens kan öka och blodplättar kan få ökade nivåer av kväveoxid, detta är kärlvidgande. Proteinoxidation vid för höga kolesterolvärden kan motverkas av astaxanthin.
Mycket spännande! Finns det choklad med collagen också? Äter det idag som pulver men det gör ju inget om det samtidigt smakar lite gott. ?
Hej Anita, Visst är det spännande. I dag har vi choklad med tillskott av kakaopolyfenoler och astaxantin; samt choklad med tillskott av Resveratrol. Det kommer att komma fler varianter framöver.