Ljus karamell

Ljus karamell

Här är ett recept på utsökta karamellbollar som försvinner på nolltid! Dessa är veganska, glutenfria och sockerfria, vilket gör dem till det perfekta alternativet för alla som vill njuta av en godbit utan att kompromissa med sina kostpreferenser eller hälsobehov, perfekt för alla tillfällen!

ca 20 st

Bollar:

2 dl cashew

10 dadlar

2 krm flingsalt

Att doppa i:

100 g mörk choklad (Zebeda 70%)

 

  1. Lägg cashewnötter och dadlar i en matberedare och mixa till en jämn massa ett par minuter. Tillsätt flingsalt och rör om med en sked.
  2. Forma små bollar och lägg på en bricka. Ställ in ½ -1 timme i frysen.
  3. Hacka chokladen fint.
  4. Lägg ⅔ av chokladen i en tjockbottnad kastrull och smält den under omrörning. När chokladen har smält, ta bort den från värmen och tilsätt resterande choklad och låt det smälta. Detta för att göra en snabbtemperering så att chokladen inte blir grå på ytan.
  5. Ta ut bollarna från frysen och doppa i chokladen. Lägg dem på bakplåtspapper på en bricka och låt stelna.

Tips: Har du choklad över? Dekorera gärna bollarna lite extra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *