Lyxig Dessert

Lyxig Dessert

En både syrlig och söt dessert som passar perfekt att servera till en fin middag, eller bara för att lyxa till vardagen. Detta receptet är veganskt, glutenfritt och sockerfritt 

Du hittar detta recept och många fler i boken Happy Cookies Nyttigt & Gott

Ingredienser:

50 g mörk choklad (zebeda Congo 70%)

Lager 1

3st (60 g) nougatkakor (se recept s. 61) 

40 g rumstempererad kokosolja

1 msk starkt kaffe

Lager 2

1 ½ dl frysta mangobitar

3 msk rumstempererad kokosolja

1 msk agavesirap

Lager 3

cookie dough-bitar (se recept s. 61)

Lager 4

1 ½ dl cashewnötter (blötlagda i minst 2 timmar)

2 msk färskpressad citronjuice 

2 msk rumstempererad kokosolja

2 msk agavesirap

 

Gör såhär:

 

  1. Gör nougatkakorna och cookie dough-bitarna först.
  2. Smält den mörka chokladen i vattenbad på låg värme. Ta fram 3 fina vinglas och häll i ca 3 tsk smält choklad i varje vinglas. Snurra runt så att botten och ett par centimeter av kanten på varje glas blir täckt med choklad. Låt stå tills chokladen stelnar. Det går snabbare om du ställer in glasen i kylskåp.
  3. Lägg allt till lager 4 i en mixer och mixa till en jämn massa. Lägg upp i en skål och ställ åt sidan så  länge. 
  4. Bryt kexen till lager 1 i bitar och lägg i en skål tillsammans med kokosoljan och kaffet. Blanda ihop med en sked.
  5. Fördela kexblandningen i glasen med en smal sked, platta till lätt.
  6. Lägg allt till lager 2 i en mixer och mixa till en jämn massa. Fördela försiktigt i vinglasen. 
  7. Lägg på cookie dough-bitar.
  8. Fördela lager 4 i vinglasen.
  9. Dekorera med passionsfrukt, skivad choklad och myntablad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *