Mandelkaka med toscatäcke

mandelkaka-med-toscatacke
Mandelkaka med toscatäcke

Ljuvligt god kaka som både krispar och smälter i munnen samtidigt.
Lätt att baka hemmavid och ser sådär extra lyxigt fin ut.

Extra gott att servera uppvispad mjölkchokladganache som tillbehör till kakan och gärna ringla vit choklad ovanpå för en extra touche.

Något lik toscamazarin men ändå inte. 

MANDELKAKA

120g rumsvarmt smör

120g florsocker

2st ägg

175g  mandelmjöl

1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk flingsalt

2 äpplen

1 msk strösocker

1 tsk kanel

TOSCATÄCKE

100g smör

1dl strösocker

2 msk vetemjöl

2msk grädde

1 dl hackad mandel

3/4 dl hackade cashewnötter

1/4 dl pumpakärnor

Gör så här:

Börja med mandelkakan.

Vispa smör o florsocker i en bunke.
Vispa ner ett ägg i taget.
Tillsätt mandelmjöl, mjöl och salt och blanda till en slät smet.

Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter.

Smöra o bröa formens kanter.

Fördela smeten jämnt i formen.

Kärna ur äpplena o skär dem i tunna skivor och dela på hälften.

Lägg skivorna ovanpå smeten.
Blanda ihop socker o kanel och strö det sedan över äpplena.

Grädda mitt i ugnen i 180 grader i ca 30 minuter.

Känn med en sticka om kakan är genomgräddad.

Börja med toscatäcket när det är ca 10 min kvar av gräddningstiden.

 

TOSCATÄCKE

Blanda smör, socker, mjöl o grädde i en kastrull o låt det smälta under omrörning.

Blanda ner mandeln, cashewnötterna och pumpakärnorna.

 

Höj ugnsvärmen till 200 grader.

Täck försiktigt den nygräddade kakan med toscasmeten o grädda i ytterligare 15 min eller tills toscan har fått en fin gyllenbrun färg.

Låt kakan svalna.

Servera gärna med en uppvispad mjölkchokladganache till kakan och ringla gärna smält vit choklad
ovanpå kakan för en extra touche.

Mandelkaka med toscatäcke

Njut i massor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *