Mandelkakor med chokladgömma

mandelkakor med chokladgömma

En riktigt god kaka med en överraskning i mitten. Perfekt mellanmål eller att ha med på utflykten. Dessa kakor är enkla att göra och otroligt goda. Så plocka fram bakredskapen och börja baka för en smakupplevelse utöver det vanliga!

Veganska, glutenfria och sockerfria

Ingredienser:

1 dl mandelmjöl

6 dadlar

1 tsk kanel

1 nypa salt

2 tsk fiberhusk

4 dl mandelmjölk

2 tsk lucumapulver (kan ersättas med kokossocker)

ca 25 g mörk choklad (Zebeda Mörk Choklad congo 70%) hackad i 9 bitar

9 mandlar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa allt utom chokladen i en mixer till en jämn deg. Stanna mixern om det behövs och skrapa ner degen från kanterna.
  3. Rulla 9 bollar.
  4. Göm en chokladbit i varje boll och jämna till bollarna.
  5. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till lite lätt med tummen på varje boll.
  6. Lägg en mandel på varje kaka.
  7. Grädda i ca 15 min.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *