Myter om Choklad

Choklad är väldigt mytomspunnet och hemlighetsfullt ämne.  Många tror sig veta mycket om choklad och många säger sig ha rätt i ämnet. 
Men vad är nu rätt då? … om nu jag har rätt, eller kanske jag bara tror att jag har rätt eller är det en myt?

Skall försöka reda ut lite av allt detta, men lite får förbli lite hemlighetsfullt för att hålla nyfikenheten uppe. 
Det är viktigt att kunna skilja på Choklad och på godischoklad/industrichoklad, då Choklad är nyttigt och det andra är onyttigt. Jag pratar bara om riktig choklad här.

Myt 1: Choklad är onyttigt.
Svar: Det är skillnad på choklad och choklad. Godischoklad är onyttigt men den riktiga chokladen som är tillverkad på bra sätt, innehåller bra råvaror och har en ganska hög kakaoprocent är nyttig för kropp och sinne. Choklad är en bra källa till antioxidanter vilka skyddar kroppen mot bl.a. hjärt & kärlsjukdommar. Det är också rikt på zink, koppar, magnesium och järn

…………………..

Myt 2: Choklad ger acne.
Svar: Nej, choklad orsakar inte acne. Acne orsakas av ditt egna DNA och din egna livsstil. Ja, i livsstilen ingår kosten; en dålig kost kan indirekt påverka din hud genom att den inte får den näring den behöver. Dermatologer säger att acne utvecklas av bakterier i huden.
Choklad är ett bra födoämne, då det är rikt på antioxidanter, hjälper till att städa i kroppen och är faktiskt bra för huden; toppen att använda som ansiktsmask. 

………………….

Myt 3: Choklad bidrar till ökad vikt.
Svar: Hmm… allt du äter minus det du rör dig är oftast en bra ekvation. Detta stämmer delvis med choklad men långt ifrån helt och fullt. Pga att choklad är så näringsrikt så blir kroppen nöjd och ofta slipper du sug av sötsaker, vilket istället kan bidra till viktminskning. Choklad innehåller också ett ämne som ger lätt mättnadskänsla vilket gör att du blir nöjd snabbare och inte äter så mycket. Så, choklad bidrar snarare till en balanserad vikt.

Det var några myter att fundera över.

Kanske bör du ändra dina tankar om choklad, eller ….
Önskar dig en dag full av Kärlek och choklad
//Kersti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *