Om Zebeda Chocolate AB

Kersti är utbildad Sjuksköterska, har en Bachelor i Akupunktur är utbildad Kinesiolog, massör och idrottsskadeterapeut; och på det har hon flera vidareutbildningar inom idrott, massage, kost & näring och annat inom kropp och hälsa. Hon har arbetat i 17 år inom detta samt haft kost & träningsutbildningar.

Matens påverkan på kroppen har alltid varit ett stort intresse för Kersti. Vid 12 års ålder gjorde hon en egen specialreceptbok med recept på gósaker för diabetiker. Denna bok användes under en längre tid av flera dietister som arbetade med diabetiker. Under en tid studerade Kersti ”Hur man bör äta för att prestera optimalt.” Olika grupper fick äta på olika sätt vilket sedan drogs slutsatser ifrån.

”För att du skall må bra måste du titta på helheten: Motion, Kost, Vänner, Kroppen, Hur du mår mentalt, Bostad, Var du bor, Luften, Stress, Gener, Hållning, vilja och en massa annat.  Det går oftast inte så bra att bara ändra en sak om du vill ändra dina resultat eller din hälsa. Något som påverkar vår hälsa väldigt mycket är om vi har ett bra socialt nätverk och bra vänner/familj omkring oss. Så var rädda om varandra och ta hand om varandra.

Att träna på elitnivå är inte det allra bästa för kroppen, men daglig motion/träning på något sätt gör att vi fungerar bättre. Hitta en kost som fungerar för just Dig, alla behöver inte riktigt samma sak. Vad har Du för mål i livet just nu?

För att komma någonstans måste du börja med att ta ett steg framåt. Står du med båda fötterna på jorden står du stadigt och bekvämt. Att lyfta en fot kan vara osäkert och ge dig obalans under en stund, men du kommer ett steg närmare ditt mål när du väl tagit steget.  Eller hur?!”

Deserter & Choklad har varit ett stort intresse för Kersti sedan barnsben. Genom studier och egna tester, tester och tester igen har många egna recept blivit till.

”Tänk vad mycket goda och dessutom nyttiga saker vi kan göra med Choklad. Något viktigt att tänka på när Du väljer choklad är: Hur tillverkades den? Dåligt Barnarbete/slavarbete? Ekologiskt? Biodynamisk? Rått? Kvalitet? Böntyp? Var kommer kakaobönorna ifrån? Tillsatser i chokladen? Smak? Vad skall Du göra med chokladen? Alla dessa frågor låter kanske krångligt, men vi hjälper Dig. Varför skall vi processa en produkt i onödan när den är både nyttigare och godare om vi inte gör det, och dessutom sparar vi på naturens resurser.”

 

Vill du lära känna oss lite bättre?

Vi är ett glatt, aktivt och spännande gäng med olika bakgrunder och olika bagage.

 
 

DETTA ÄR KERSTI

Kersti Liljeqvist Zebeda är VD och ägare till Zebeda Chocolate AB.
Kersti är mycket inspirerad av Hälsa, Natur, Råvaror, Kroppen, Miljö och Moral vad gäller allt i livet. Hon gillar att vara aktiv. På fritiden är hon gärna ute och springer, ofta tillsammans med barnen, tar det lugnt i stugan på landet tillsammans med familjen; är ute i naturen eller kanske på upptäcksfärd någonstans i världen. Kersti gillar att experimentera med mat och desserter, så detta är också en stor del av frididen.
Kersti hittar du med en kopp Te och en råchokladbit i handen.
Hennes nya Bok, Chocolate treats – Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

[email protected]
Tele: 033-720 22 90
Direkt: 0704-37 79 62

https://www.instagram.com/zebedachocolateab/

DETTA ÄR ERIC

Eric Zebeda är också ägare till Zebeda Chocolate AB. Eric är eventansvarig. Han har hand om mässor, demos, event och andra arrangemang. Eric skrattar ofta och högt, är mycket social och gillar att träffa människor. Han tränar så ofta han hinner, tar en promenad i skogen eller tränar med stavar. Annars träffas han framför fotbollen på TV. Ett annat stort intresse är resor.

Eric har alltid en kopp te nära sig, en klunk då & då är hans grej.

[email protected]

 

033-720 22 90

DETTA ÄR JENNY

Jenny Lind Fransson har koll på allt som skickas iväg från Zebeda Chocolate. Hon älskar ordning och reda och har hand om papper och ekonomi på Zebeda Chocolate AB. Hon ser till att allt är på sin plats på lagret. Hon har många järn i elden och hjälper gärna till. Jenny tar gärna en varm kopp te och hennes favoritchoklad är bla Original Beans Esmeralda 65%.

kontakt@zebeda.se
Tele: 0769-42 90 26

DETTA ÄR AMANDA

Amanda Zebeda är bakdrottningen själv. Hon gör de godaste bakverken och finaste tårtorna. Hon är noggrann och tar sig den där extra tiden med allt hon gör, för att det ska bli rätt.   Du hittar henne ofta med förklädet på sig vid bakbordet och med choklad runt munnen. Amandas favorit är hennes egengjorda ”yoghurt” (banan, cocos, avakado, jordgubbar och apelsin), toppat med massor av Blanxart´s krämiga choklad i skivor ovanpå.

Behöver Du en tårta?  Beställ av Amanda!

Tel: 033-720 22 90

 

 

DETTA ÄR DANIELA

Daniela Zavala är en social, glad och sprudlande personlighet. Hon älskar att få nya bekantskaper och att umgås med alla. Hon pratar gärna med dig  telefonen och hjälper dig att hitta rätt för just din Butik/Cafe/Restaurang mm.
Du hittar henne  zumbadansandes eller ute i skogen med sin gulliga hund. Zebeda Chocolate´s 60%-iga chokladkaka med kokosmjölk är favoriten och på kvällen myser hon gärna med Mome´s drickchokladsticka i mandelmjölk.

033-720 22 90
[email protected]