Påsktårta
Jag älskar att baka, det vet ni nog redan. Men det är en så stor passion för mig att det ofta snurrar i huvudet med nya recept. Det är väldigt roligt i alla fall och jag ser det som en utmaning att hitta på nya recept med nya råvaror.
Det här är en “no bake cake”, den behöver ingen ugn. Den är dessutom RÅ, för att ha så mycket näring kvar som möjligt. Åhh den är riktigt god. Det lyser påsk om den eftersom den är gul, men jag bakar den året om för att den är så god.
Så, här bjuder jag dig på receptet.
Botten
150 g mandlar
150g dadlar (gärna medjol), går bra med fikon också
100g Pacari råchoklad 70%
65g kokosolja
Gör så här:
Lägg mandlarna och dadlarna i en matberedare och mixa till en jämn massa. Smält chokladen och kokosoljan på svag värme och häll det i matberedaren. Mixa till en jämn massa. Häll ut detta i en rund kakform med löstagbar botten. Ställ in i frysen så länge, för att stelna.
Mellanlager
100g Pacari råchoklad 70%
80g kokosolja
Gör så här:
Finhacka choklads och smält med kokosoljan på svag värme. Häll över den frysta botten och ställ in i frysen igen.
Toppen
370g cashewnötter
450g kokosgrädde (det tjocka i kokosmjölksburken)
185g kokosmjölk
1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Mixa cashewnötterna i en matberedare och tillsätt övriga ingredienser och mixa till en jämn massa. Häll det på toppen av den frysta tårtan och ställ in i frysen igen för att få en fast konsistens.
Garnering
1-2 färska mangos
1 passionsfrukt
Färsk Physalis
Kärlek
Gör så här:
Gör dekoreringen precis innan servering. Skala mangon och mixa i matberedare till “mangomosse”. Ta ut den frysta tårtan och häll mangomossen i ett jämnt lager på toppen. Klicka passionsfrukten över mangon och dekorera toppen med färsk physalis.
Mumsa och njut av en super god och nyttig tårta.
Tips:
Du kan prova att toppa den med jordgubbar eller hallon istället.
Skriv gärna en kommentar och Dela gärna inlägget om du tycker om det.
Lev sunt och Må väl
Kramar
Kersti