Raspberry Love

Raspberry love


Denna bakelse är en riktig sommardröm! Vegansk, glutenfri och sockerfri. Du väljer själv om du vill göra små bakelser eller en stor tårta. Perfekt efterrätt eller tårta till kalaset. Sååå gott!

ca 10 bakelser eller en stor tårta

Botten

2,5 dl mandlar

3 dadlar

2 msk kokosolja

1 msk agavesirap

Fyllning

200g hallonpure (kärnorna borttagna)

en knapp msk agaragar

9 msk agavesirap eller lönnsirap

3,5 dl cashewnötter (blötlagda i ca 4 tim)

3/4 dl kokosolja

3 msk citronjuice

zest från 1/2 citron

1 tsk vaniljpulver

1/4 tsk flingsalt

300 g Zebeda Chokladkaka Hallon/Acai
4 msk kokosolja
ca 1 dl hasselnötter (rostade, skalade och grovhackade)

Jordgubbar

Gör så här:

  1. Börja med botten. Mixa mandlarna i en matberedare (grovt mixat)
  2. Tillsätt dadlar, kokosolja och agavesirap och mixa till en kornig massa.
  3. Tryck ut ett lager, ca 4 mm högt i silikonformar. Ställ in i frysen medan du gör fyllningen.
  4. Lägg hallonpuren i en kastrull tillsammans med agar agar och låt småputtra i 2 minuter. Tillsätt sedan agavesirapen. Rör om och låt stå för att svalna något.
  5. Lägg cashewnötterna i en mixar och mixa till ett så fint pulver som möjligt.
  6. Tillsätt kokosolja, citronjuice, zest, vaniljpulver och flingsalt. Mixa till en jämn massa.
  7. Tillsätt nu ca 2/3 delar av hallonpuren i mixern och mixa till en slät och jämn massa.
  8. Häll fyllningen över bottnarna i silikonformarna och ställ på nytt in i frysen. Låt några matskedar av fyllningen vara kvar i mixern.
  9. Häll i resten av hallonpuren i mixern och mixa. Fördela jämnt på toppen av bakverken och ställ in i frysen över natten.
  10. Finhacka chokladen och smält tillsammans med kokosoljan över vattenbad. Tillsätt de grovhackade hasselnötterna. Rör om.
  11. Bred choklad runt om och ovanpå de frysta bakverken.
  12. Dekorera med chokladdoppade jordgubbar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *