Orsaker att älska Choklad ännu mer!

Blanxart mörk chokladkaka origen Ghana 60%. Krämig som en mjölkchoklad.
Blanxart mörk chokladkaka origen Ghana 60%. Krämig som en mjölkchoklad.

Här är flera orsaker för Dig att älska Choklad ännu mer!
Choklad är riktigt fantastiskt med all dess nyttiga innehåll.

 1. Skydd mot sjukdom:
  Kakao är en av jordens rikaste källa till antioxidanter. Råa Kakaonibs har över 300 näringsämnen. ORAC värdet (Oxygen Radical Absorbance Capacity) i råa kakaonibs är riktigt högt, 62.100. Detta kan jämföras med t.ex. blåbär – 6.500 och gojibär – 25.000. Antioxidanter är anti inflammatoriskt och hjälper kroppen att skydda sig mot sjukdom.
 2. Vårt hjärta:
  Choklad är riktigt rikt på flavanoider. Dessa är toppen för vårt hjärt och kärlsystem, då de kan minska högt blodtryck och hjälpa till att hålla kärlen mer elastiska och rena från slagg.
 3. Minskar stress:
  Enligt forskare minskas cortisol nivån (ett stresshormon) i kroppen av kakao. Detta gör att känslan av stress minskar.
 4. Bli Lycklig:
  Kakao som är en grundsten i choklad innehåller en stor mängd ämnen som påverkar oss positivt. Ett ämne som heter phenylethylamine (PEA), finns i kakao. Detta ämne bildas i kroppen då vi är exalterade och det ger en härlig eufori, lyckokänsla i kroppen, så där som vi känner oss när vi är kära. Det påverkar hjärnan så att vi känner oss så där härligt Lyckliga!
  Kärlek!
 5. Kramp:
  Kakao är rikt på mineraler av olika slag. Magnesium, Zink och Calcium m.m. Magnesium är bra för mycket, t.ex. behövs det för att undvika muskelkramp och för skelettet. Det kan också minska krampkänslan för kvinnor vid mens.
  ”We need chocolate girls!”

Detta är några av alla spännande bra saker med choklad. Den råa chokladen är inte upphettat vilket gör att i stort alla näringsämnen finns kvar. Den råa chokladen är därför ett snäpp nyttigare.
Det allra viktigaste för dig som vill ha nyttigheter är att välja en choklad av hög kvalitet och självklart en som du själv tycker om i smaktonen.

Vill du veta mer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *