Sesam Brittles

Sesam Brittles
Krisp – Mjukt – Smakrikt

 

Sugen på något GOTT.

Var sugen på något mumsigt, gottigt och smakrikt.

Jag blev supernöjd med smaken på dessa godingar. Precis som jag ville ha dem. Tänk så bra det kan bli.

Testa att göra detta, enkelt och gott och går dessutom ganska snabbt att göra. 

Ingen ugn behövs vilket är extra smidigt.

 

Information

Inga tillsatta mjölkprodukter, helt veganska.

Ingen gluten tillsatt. Välj glutenfria havregryn om du vill.

Inget vitt socker tillsatt.

 

 

Bara bra råvaror i, vilket gör att de passar bra att äta både som dessert och lunch.

Tips: Dekorera gärna genom att ringla smält choklad fint ovanpå.

Okey … Här kommer receptet.

Ingredienser:

  • 40g (ca 1 dl) Mandelmjöl
  • 45g (ca 1 dl) Havregryn
  • 50g mörk Choklad (Original Beans Esmeraldas 65%)
  • 1,5 msk sesampasta
  • 1,5 msk kokossocker
  • 2 nypor rosa bergsalt
  • 50g rumstempererad kokosolja

Pappersformar i den storlek du vill ha kako

Gör så här:

  1. Blanda mandelmjöl, havregryn, kokossocker och salt i en skål.
  2. Smält chokladen i vattenbad, på medelvärme, under omrörning.
  3. Tillsätt sesampastan, kokosoljan och den smälta chokladen i skålen. 
  4. Rör ihop ordentligt med en sked.
  5. Ställ upp knäckformar, eller cupcakeformar på en bricka. Klicka i smeten i formarna och ställ in i frysen för att stelna i ca 1 timme.
  6. Ta fram och njut.

Dela gärna inlägget.
Kommentera gärna.
See ya.

Tagga gärna
#zebedachocolate
Så får jag se dina bakverk

Följ mig på
Facebook, Instagram, pinterest

Kika in på erbjudandena vi har på några av våra favoritchoklader i webshoppen.
Kramar och Kärlek //Kersti

For You who reads English. 

Hi Sara, John, Stephany, Dominic, Carl and all the rest of you guys, here it is.
I´ve been asked several times to give you an English version for all of you “notswedishspeakingpeople”. Yhepp here it is…
Hope you like it! 

Ingrediens:

– 40g (about 1 dl) almond flour
– 45g (about 1 dl) Oatmeal
– 50g Dark Chocolate (Original Beans Esmeraldas 65%)
– 1.5 tablespoons sesame paste
– 1.5 tablespoons coconut sugar
– 2 pinches of pink rock salt
– 50g room tempered coconut oil

Cup Cakes molds the size you want the cookies.

To do:

Mix almond flour, oatmeal, coconut sugar and salt in a bowl.
Melt the chocolate in a water bath, on medium heat, while stirring.
Add the sesame paste, coconut oil and melted chocolate to the bowl.
Stir together firmly with a spoon.
Line up the molds on a tray. Click in the batter in the molds and set in the freezer to set for about 1 hour.
Enjoy.

2 tankar om “Sesam Brittles

  1. Kersti Zebeda says:

    Hej Anna-Lena, Jag skulle byta ut mandelmjöl mot något annat nöt/frömjöl. Testa mjöl av solroskärnor eller pumpakärnor. Tål du hasselnötter kan du ta hasselnötsmjöl. Kanske till och med blanda dessa. Du kan också blanda cashewnötsmjöl och solroskärnsmjöl. Självklart så ändras smaken lite när en ingrediens byts ut; men det gör ju ingenting.
    Trevlig helg. //Kersti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *