En både god och vacker liten skapelse som fungerar utmärkt till den fina bjudningen eller för att lyxa till vardagsfikat. Vegansk , glutenfri och sockerfri.
Detta recept och många fler hittar du i boken: Happy Cookies Nyttigt & Gott
Ingredienser:
Botten
1 dl mandelmjöl
4 dl pumpakärnsmjöl (eller mixade pumpakärnor)
2 msk cashewsmör
2 msk lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
Fyllning
1 dl cashewnötter (blötlagda minst 2 timmar)
2 msk rumstempererad kokosolja
1 msk agavesirap
1 dl + 6 st färska blåbär (frysta går också bra)
1 dl frysta krusbär
1dl kokosgrädde (det tjocka från en konservburk som har stått i kylskåp över natten)
Dekoration
Färska blåbär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ställ ut 6 minipappersformar (t.ex. små cupcakesformar) på en bakplåtspappersklädd plåt
- Lägg alla ingredienser till botten i en mixer. Mixa tills det går att forma bollar av degen.
- Tryck ut degen i pappersformarna. Det är lättast att rulla en liten boll av degen i handen och platta till den med tummen, så har du en botten. Rulla en orm av en ny bit deg, platta till och sätt den som en vägg i pappersformen. Tryck ihop degbitarna i formen lätt med fingrarna.
- Grädda i 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Skölj cashewnötterna och lägg dem i en mixer. Mixa så fint det går. Tillsätt kokosolja, agavesirap, blåbär och krusbär. Mixa till en jämn mousse.
- Lägg kokosgrädden i en skål och vispa den fluffig med en elvisp. Tillsätt moussen till kokosgrädden och blanda med en sked. Klicka ner i en spritspåse. Lägg ett blåbär i botten av varje tartlet och spritsa mousse på varje tartlet. Servera direkt eller ställ in i frysen en stund innan servering. Dekorera med färska blåbär.