Små Blåbärstartletter

Små Blåbärstartletter

En både god och vacker liten skapelse som fungerar utmärkt till den fina bjudningen eller för att lyxa till vardagsfikat. Vegansk , glutenfri och sockerfri.

Detta recept och många fler hittar du i boken: Happy Cookies Nyttigt & Gott



Ingredienser:

Botten

1 dl mandelmjöl

4 dl pumpakärnsmjöl (eller mixade pumpakärnor)

2 msk cashewsmör

2 msk lönnsirap

1 tsk vaniljpulver

1 krm salt

 

Fyllning

1 dl cashewnötter (blötlagda minst 2 timmar)

2 msk rumstempererad kokosolja

1 msk agavesirap

1 dl + 6 st färska blåbär (frysta går också bra)

1 dl frysta krusbär

1dl kokosgrädde (det tjocka från en konservburk som har stått i kylskåp över natten)

 

Dekoration

Färska blåbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ställ ut 6 minipappersformar (t.ex. små cupcakesformar) på en bakplåtspappersklädd plåt
  3. Lägg alla ingredienser till botten i en mixer. Mixa tills det går att forma bollar av degen.
  4. Tryck ut degen i pappersformarna. Det är lättast att rulla en liten boll av degen i handen och platta till den med tummen, så har du en botten. Rulla en orm av en ny bit deg, platta till och sätt den som en vägg i pappersformen. Tryck ihop degbitarna i formen lätt med fingrarna.
  5. Grädda i 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna.
  6. Skölj cashewnötterna och lägg dem i en mixer. Mixa så fint det går. Tillsätt kokosolja, agavesirap, blåbär och krusbär. Mixa till en jämn mousse.
  7. Lägg kokosgrädden i en skål och vispa den fluffig med en elvisp. Tillsätt moussen till kokosgrädden och blanda med en sked. Klicka ner i en spritspåse. Lägg ett blåbär i botten av varje tartlet och spritsa mousse på varje tartlet. Servera direkt eller ställ in i frysen en stund innan servering. Dekorera med färska blåbär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *