Trippel chokladrulltårta

trippel chokladrulltårta

Denna tårta är ett absolut måste att prova, och din kropp kommer att tacka dig! Den är vegansk, mjölkfri och glutenfri, vilket gör den till ett hälsosamt alternativ som inte kompromissar med smaken. Såå god!

Botten:

125 g (ca 2 dl) paranötter

85 g (ca 2 dl) mandelmjöl

25 g (drygt ½ dl) kakaopulver

2 krm kanel

1 krm flingsalt

50 g (ca ½ dl) kokosolja (rumstempererad)

3 msk agavesirap

 

Hallonsylt:

150 g (3 dl) frysta hallon

1 msk chiafrön

1 msk kokossocker

2 krm agar agar

 

Fyllning:

150 g mörk choklad (Original beans Cru Udzungwa 70 %)

70 g (1 dl) cashewnötter (blötlagda i minst 4 timmar)

1 avokado (ca 108 g)

45 g (½ dl) kokosgrädde (tjockflytande, i tetrapack)

110 g (ca 1) banan

1 msk agavesirap

2 krm flingsalt

 

Dekorering:

ca 100-150 g mörk choklad (blanxart origen Ghana)

ca 40 g mörk choklad (Original beans Cru Udzungwa 70 %, mixad till ett pulver)

färska hallon

  1. Börja med rulltårtsbotten. Mixa paranötterna i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en jämn massa.
  2. Lägg massan på en bricka med bakplåtspapper (26 x 18 cm), tryck ut med en sked eller med fingrarna. Lägg sedan ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut till en tunn, ½-knappt 1 cm tjock, rulltårtsbotten. Skär kanterna så att det blir raka. Ställ in i frysen i 5 minuter. Om den står för länge i frysen blir den för hård och blir svår att rulla ihop.
  3. Lägg allt till hallonsylten i en tjockbottnad kastrull. Koka ihop ett par minuter till en fin sylt. Låt svalna. Bred hallonsylten i ett jämnt lager ovanpå hela botten.
  4. Gör nu fyllningen. Finhacka chokladen och smält i vattenbad på svag värme under omrörning. Ställ åt sidan. Mixa cashewnötterna så mycket det går i en mixer (gör inget om det blir grovkornigt, det mixas mer sedan). Tillsätt allt utom chokladen och mixa till en jämn mousse. Tillsätt sedan den smälta chokladen och mixa till en jämn och fin chokladmousse.
  5. Bred moussen ovanpå hallonsylten i ett jämnt lager. Rulla försiktigt ihop rulltårtan med hjälp av bakplåtspappret den ligger på. Vira in den i bakplåtspappret och ställ in i frysen 1 timme.
  6. Finhacka 100-150 g mörk choklad till dekorationen. Smält på svag värme i vattenbad, under omrörning. Ta bort från värmen och låt svalna något. Ta fram rulltårtan ur frysen, lägg den på bakplåtspapper och häll den smälta chokladen ovanpå tårtan. Ta hjälp av en bakpensel så att chokladen täcker hela tårtan. Mixa 40 g mörk choklad i en mixer så att det blir pulvriserat. Strö det över tårtan. Dekorera sedan med färska hallon.
  7. Tårtan behöver förvaras i frysen tills det är dags att äta den. Spara dekoreringen tills den skall serveras.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *