Tryffeltårta

tryffeltårta

Vegansk, glutenfri och sockerfri – det låter nästan för bra för att vara sant! Men denna tårta är verkligen allt det och mer, så god så du kommer vilja göra den flera gånger!

Detta recept och många fler hittar du i Kerstis bok tårtor, nyttigt och gott

Mandelmassa:

2 dl mandelmjöl

1 msk kokossocker

1 msk dadelsirap

 

Tryffel:

350 g mörkchoklad (Zebeda 70%)

300 g kokosolja

1 krm vaniljpulver

1 krm flingsalt

 

Dekorering:

kakaonibs

choklad

sharonfrukt

Gör så här:

  1. Mixa mandelmjöl, kokossocker och dadelsirap i en mixer. Det skall gå att trycka ihop massan så att det klibbar lite. Om det behövs, tillsätt några få droppar vatten.
  2. Tryck ut mandelmassan i en bakplåtspappersklädd springform, 15 cm i diameter. Ställ in i frysen.
  3. Gör tryffeln. Finhacka chokladen och lägg i en tjockbottnad kastrull tillsammans med finfördelad kokosolja, vaniljpulver och flingsalt. Smält på svag värme. Häll upp i en skål och låt svalna. Ställ in i kylskåp eller frys en kort stund, 5-10 minuter, så svalnar tryffeln fortare. Låt den tjockna till lite så att den inte rinner ut ur formen. Var dock försiktig så att den inte blir för hård.
  4. Häll tryffeln ovanpå mandelmassan och ställ direkt in i frysen att stelna. Låt stå i frysen i ca 2 timmar eller över natten.
  5. Dekorera med kakaonibs, choklad och sharonfrukt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *