Populärt godis i ny tappning. De är väldigt mumsiga så var beredd på att de går åt snabbt. De är dessutom både sockerfria, veganska och glutenfria, bra va …
Botten:
2 dl havregryn (använd glutenfria)
1,5 msk kokossocker
3/4 krm salt
50g kokosolja (rumstemp)
Karamell:
15 dadlar
3 msk kokosgrädde
3 msk tahini
3 msk kokosolja
1 nypa salt
Gör så här:
1. Mixa havregrynen till ett mjöl. Häll i en skål
2. Tillsätt kokossocker o salt, rör om.
3. Tillsätt kokosoljan o rör om till en jämn smet.
4. Tryck ut kakan i en bakplåtspappersklädd form, ca 20×10 cm. Grädda i 175 g i 20 min.
5. Låt svalna.
6. Gör nu karamellen. Mixa dadlarna i en mixer så fint som möjligt.
7. Tillsätt övriga ingredienser till karamellen och mixa till en jämn karamell.
8. Bred ut karamellen över kexlagret. Ställ in i frysen i ca 1-2 tim.
9. Smält chokladen i vattenbad.
10. Ta ut kakan ur formen och skär lagom stora bars.
11. Doppa barsen i den smälta chokladen och låt stelna.
Förvara i kylskåp.
Tips: Det är alltid lättare att doppa i choklad om det mycket choklad. Blir det choklad över så spara till nästa bakning.