Välj rätt choklad

välj rätt choklad för dig

Njutning med Mening: Att Välja Rätt Choklad för Dig, Samhället och Jorden

När du väljer choklad är det viktigt att ta hänsyn till dess ursprung. Varje region ger unika smaktoner till chokladen, från mjuka och fruktiga toner till djupa och nötiga smaker

Valet av choklad kan påverka din hälsa. Mörk choklad, särskilt den med hög kakaohalt, innehåller antioxidanter och andra näringsämnen som kan vara fördelaktiga för hälsan. 

Välj choklad som är tillverkad på ett etiskt och hållbart sätt. Genom att välja choklad från tillförlitliga och certifierade källor kan man bidra till att stödja rättvisa arbetsvillkor och hållbar produktion

Skillnad på choklad och choklad

Att välja rätt choklad går långt utöver att bara smaka gott. Det handlar om att göra ett medvetet val som inte bara gynnar dig, utan även miljön och de som arbetar för att producera den. Genom att välja en choklad som stödjer regnskogen, främjar det naturliga ekosystemet och är koldioxid negativ, kan du vara en del av en positiv förändring.

Den kraften ligger i dina händer när du väljer en choklad som ger tillbaka mer till världen än den tar. Genom att vara en medveten konsument kan du göra en stor skillnad. Varje bit av bra choklad är ett steg mot en bättre värld, där både du och kakaobonden mår bättre. Så nästa gång du står inför valet av choklad, tänk på den stora bilden och välj att göra skillnad genom ditt val.

Bra produkter hela vägen

MIA Chokladkakor webshop

Varje produkt som bär namnet MIA är stolt tillverkad i Afrika i samarbete med Proudly Made in Africa (PMIA), vilket säkerställer lokal produktion och användning av lokala råvaror för att stödja lokala samhällen. ⁠

Original Beans har Inga tillsatta smaker, men fantastiska smaktoner helt naturligt!

Original Beans sponsrar olika projekt i världen så som:⁠

– Bergsgorillorna i Congo⁠

– Elefanterna i Tanzania⁠

– Kondoren i Peru⁠

– Ovanlig träd⁠

– Kvinnligt företagande i Afrika⁠

Original Beans Chokladkakor
MooFree Couvertyr Mjölkchoklad, smält choklad

All MooFree choklad är tillverkad i helt mjölkfria, glutenfria och sojafria miljöer

MooFree är en världsledande tillverkare av glutenfri, ekologisk och vegansk choklad som faktiskt smakar mjölkchoklad. För att uppnå detta har de ersätt komjölk med rismjölk för att skapa en läcker mjölkchokladsmak som inte kräver en enda ko, och lägger stor vid vikt hållbara och etiska råvaror.

Bakchoklad

Chokladkakor, Bakchoklad, praliner
  1. Kakaohalt: Välj choklad med rätt kakaohalt och ursprung. Mörk choklad med hög kakaohalt är bra för djup smak och mindre sötma, medan mjölkchoklad ger så klart en sötare smak.
  2. Kvalitet: Satsa på högkvalitativ choklad av god kvalitet för bästa smak och resultat.
  3. Smältbarhet: Se till att chokladen smälter jämnt och enkelt för att få en jämn konsistens i dina bakverk.
  4. Smaktoner: Tänk på chokladens smaktoner och hur den kommer att komplettera övriga ingredienser i ditt recept.

Vill du lära dig mer?

Kom gärna på en av vår uppskattade Chokladprovningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *